Potrivit Hotărârii de Guvern semnate de prim-ministrul Emil Boc şi contrasemnată de miniştrii Agriculturii, Internelor, Finanţelor, Muncii şi Mediului, din 2010 vom avea trei centre zonale pentru schimbarea vremii.
În România există, în prezent, Unitatea Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova. Aceasta a fost înfiinţată în 2006 şi protejează 80.000 de hectare de culturi agricole. Pe lângă acesta, vor mai exista două, în Moldova şi Transilvania.
Evenimentul Zilei scrie că schimbarea vremii ne va costa destul de mult, dat fiind faptul că numai pentru combaterea grindinei, doar pentru unitatea din Prahova, se cheltuie aproximativ 400.000 de euro pe an. Specialiştii din domeniu susţin însă că investiţia nu îşi merită banii.
Adminstraţia Antigrindină va avea 67 de angajaţi, care vor fi plătiţi cu cel puţin 1.200 de lei. Preşedintele unităţii, Gheorghe Căunei Florescu, va avea funcţie de militar şi va primi un salariu echivalent cu al unui secretar de stat - 3.100 de lei.
Noua instituţie va acorda licenţe pe baza cărora firmele se pot ocupa de schimbarea vremii.
Potrivit condiţiilor impuse de guvern, firmele care vor să shimbe vremea pot fi societăţi româneşti sau străine şi trebuie să aibă angajaţi specialializaţi în domeniul intervenţiilor active în atmosferă, cu analize medicale şi psihologice la zi.
Instituţia a primit şi primele dotări, mai scriu cei de la Evenimentul Zilei. Şapte autoturisme, şi promisiunea de alte câteva maşini specializate să transporte materiale pirotehnice şi de intervenţie.
Antena 3