Antena 3 CNN Actualitate Guvernul a decis: energie ieftină pentru irigaţii

Guvernul a decis: energie ieftină pentru irigaţii

Guvernul a decis: energie ieftină pentru irigaţii
16 Mai 2007   •   13:51

Seceta care afectează România a fost principalul subiect de pe agenda Executivului. În cadrul şedinţei de Guvern au fost adoptate mai multe ordonanţe menite contracareze efectele lipsei precipitaţiilor. Sistemul naţional de irigaţii este primul vizat de aceste noi iniţiative legislative. Membrii Guvernului sunt îngrijoraţi că din cauza secetei, s-ar putea diminua aportul agriculturii şi zootehniei la Produsul Intern Brut.

Hidroelectrica şi Nuclearelectrica vor negocia cu asociaţiile din agricultură furnizarea, pentru cel puţin trei luni pe an, a curentului electric la un preţ mai mic decât cel de pe piaţă, a anunţat miercuri ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remeş. Acesta a afirmat că ministrul Economiei şi Comerţului l-a asigurat, în cadrul şedinţei de Guvern, că a luat legătură cu cele două societăţi naţionale şi acestea vor negocia cu beneficiarii un preţ mai mic la energia electrică pentru irigaţii.

Decebal Traian Remeş nu a putut indica un preţ, dar a subliniat că el va fi mai mic decât cel de pe piaţă. Ministrul Agriculturii a arătat că preţul nu poate fi impus administrativ, ci va fi negociat între furnizor şi cumpărător.

Din cauza secetei grave mare parte din culturile din acest an sunt deja afectate. Judeţele care suferă cel mai mult sunt cele din sudul ţării. Numai în Prahova, din cele aproximativ 40.000 de hectare cultivate cu cereale, 30.000 de hectare de grâu, orz şi rapiţă au fost deja afectate.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close