Am putea asista, din nou, la situaţia petrecută în urmă cu un an, atunci când străzile din Sectorul 1 se umpleau de gunoaie. Iar asta s-ar putea întâmpla, spun reprezentanţii Romprest, compania care asigură salubritatea, primăria nu şi-ar fi achitat restanţe în valoare de peste zece milioane de lei.
Restanţele reprezintă facturi din această vară. Cele zece milioane de lei se adaugă la alte datorii istorice de aproximativ 90 de milioane de lei, plus alte restanţe.
Chiar săptămâna trecută, primarul Clotilde Armand vorbea de faptul că va oferi fiecărui cetăţean din sector câte o mie de lei pentru a-şi cumpăra echipamente de încălzire sau pentru a-şi plăti facturile.
Banii, în jur de 200 de milioane de euro, ar fi venit tocmai din economiile făcute la buget din salubritate.
"Cu siguranţă că acest proiect este la limita legalităţii. Din punctul de vedere al juriştilor, şi chiar şi preşedintele PNL Bucureşti s-a exprimat în acest sens, nu există temei legal. Primăria ar trebui să realizeze proiecte, nu să ofere prime electorale. Este o primă electorală, aşa cum şi alte partide au încercat să ofere.
Oamenii trebuie să primească proiecte, cetăţenii nu trebuie să stea în frig, să fie respectaţi, să găsească în faţa blocului o parcare curată, să meargă în şcoli renovate, nu să primească bani de pomană din partea unui primar care în ultimii doi ani de zile nu a făcut absolut nimic.
Din punctul meu de vedere, această încercare disperată este o încercare care va rămâne strict la nivelul comunicării. Ca această iniţiativă ilegală de proiect să treacă, Clotilde Armand trebuie să realizeze proiectul, să obţină toate avizele juridice, greu de obţinut, iar după aceea să vină în faţa consilierilor şi proiectul să fie votat sau nu", a declarat Dan Podaru, consilier local al Sectorului 1.