Antena 3 CNN Actualitate Gruparea Băhăian ar putea fi în spatele altor trei crime cu autor necunoscut (VIDEO)

Gruparea Băhăian ar putea fi în spatele altor trei crime cu autor necunoscut (VIDEO)

Gruparea Băhăian ar putea fi în spatele altor trei crime cu autor necunoscut (VIDEO)
18 Ian 2010   •   19:41

Nimeni nu ştie câte crime ar fi comandat Sergiu Bahaian. Oficial, în cazul său, există patru victime,însă numărul lor ar putea fi cu mult mai mare, pentru că Sergiu Bahaian a înşelat peste 5000 de oameni. Şi a lucrat cu nu se ştie câţi alţii, care erau de acord să fie oamenii lui de paie, pe care îi omora, se pare, când se lăcomeau.

O poveste incredibilă în spatele unui om aparent normal. Acum, regele cecurilor false şi locotenenţii lui sunt după gratii. Iar anchetatorii încearcă să facă legătura între membrii grupării Băhaian şi mai multe persoane omorâte cu cruzime în ultimii ani.

Trei crime cu autor necunoscut, posibile acţiuni ale clanului Băhăian

Metodele extrem de violente prin care Sergiu Băhăian a decis să-şi elimine colaboratorii care ar fi putut vorbi îi fac pe anchetatori să creadă că gruparea lui ar fi comis alte trei crime cu autor necunoscut în acest moment.

În luna mai a anului trecut, cadavrul unui bărbat a fost găsit de pescari în canalul Dunăre-Marea Neagră. Anchetatorii au stabilit încă de la început că e vorba de o crimă comisă cu sânge rece. Bărbatul a fost bătut şi aruncat în canal. De trup i-au fost legate două pietre imense pentru a nu ieşi la suprafaţă. Crima a fost gândită pas cu pas iar lipsa dovezilor a lăsat dosarul cu autor necunoscut.

Nu a trecut mai bine de o lună şi în acelaşi loc a fost găsit cadavrul unei femei. Criminaliştii au fost şocaţi. De picioare îi era legată o placă imensă de beton care cântărea aproape o jumătate de tonă. Pompierii şi scafandrii s-au chinuit trei ore să scoată cadavrul din apă. Din nou, criminalul a dat dovadă de sânge rece şi meticulozitate pentră că anchetatorii nu au găsit nici de această dată vreo dovadă. Au aflat doar că era vorba despre o femeie proaspăt pensionată care a fost acuzată de mai multe înşelăciuni.

Acum procurorii investighează şi un caz care, iniţial, a fost închis: moartea mamei gemenilor Piciog în curtea cărora au fost îngropate două din cele patru cadavre. Femeia de 81 de ani a fost găsită moartă, pe câmp, în urmă cu două luni. Iniţial, poliţiştii au crezut că e vorba de hipotermie, acum cercetează dacă nu a fost ucisă pentru că ar fi vrut să vorbească.

Sunt doar trei din dosarele de crimă pe care procurorii le-au redeschis şi încearcă să afle dacă oamenii au fost ucişi de gruparea Băhăian.



Prejudicii de 27 miliarde de lei noi

Procurorii au reuşit să demonstreze înşelătorii care au adus un prejudiciu de 27 de miliarde de lei noi.
Băhăian a înfiinţat două grupuri infracţionale, împreună cu ?copilul său de suflet?, Eduard Mărculescu. În aparenţă, şi el un om normal.

Afacerile lui Băhăian şi Mărculescu au făcut prejudicii uriaşe. În perioada iulie - septembrie 2006, 34 de societăţi comerciale au fost înşelate cu 3,3 milioane de lei. Imediat ce a reuşit să racoleze alte persoane pentru a înfiinţa noi societaţi comerciale, alte 33 de firme au fost înşelate, prejudiciul fiind de 2,2 milioane de lei.

Băhăian, în aparenţă un mecena al artiştilor

Un suspect periculos, dar un om cu sute de relaţii în lumea teatrului, a filmului şi a show-bizzului.Numele lui Sergiu Băhăian se leagă de unul dintre cele mai bune filme româneşti, ?Asfalt tango?, în regia lui Nae Caranfil. Se spune că ar fi stat în arest alături de designerul Cătălin Botezatu şi că ar fi contribuit la relansarea Loredanei Groza.

?Ce e viaţa fără metafore? M-am tot întrebat şi răspunsul m-a întors la o dragoste mai veche dar care niciodată nu s-a învechit: teatrul? asta scria Băhăian pe site-ul de socializare Facebook. Atât de îndrăgostit era de această artă, încât a avut şi un proiect intizulat ?De amorul artei?, care conţinea piesa de teatru ?Melange de trois?. L-a atras în acest demers şi pe actorul Silviu Biriş.

?A dat impresia unui om care doreşte să promoveze arta, în special pe cei tineri. El a fost foarte natural şi foarte deschis şi am negociat contractul, mi-a explicat că nu are foarte mulţi bani? povesteşte Silviu Biriş. În sala de la parterul fostei Burse de Mărfuri, urma să aibă loc, în luna noiembrie, piesa Melange de trois, regizată chiar de Sergiu Băhăian.

Dar s-a anulat. Din lipsă de bani, potrivit lui Băhăian. ?A doua zi, Sergiu Băhăian m-a sunat, şi-a cerut foarte politicos scuze şi a zis că o să mă caute în cursul zilei de 19 pentru a se achita de onorariul pe care ar fi trebuit să-l primesc? mai spune actorul. Însă nu a mai primit niciun ban. La fel, s-a întâmplat şi cu actorii care au jucat în piesa de teatru "Melange de trois".

Anul trecut nu a fost prima dată când Sergiu Băhăian a dat târcoale acestei lumi. În urmă cu 15 ani, numele lui se lega şi de filmul lui Nae Caranfil, ?Asfalt Tango?. Acum regizorul filmului nu vrea să facă nicio declaraţie. Iar actorii Mircea Diaconu şi Florin Călinescu spun că de abia îşi mai aduc aminte de numele acestuia.

La fel s-a întâmplat şi cu Loredana Groza. Presa a scris că şi cântăreaţa ar fi avut ceva de împărţit cu Sergiu Băhăian, dar ea spune că nu ţine minte să fi colaborat vreodată cu el. Ba mai mult, se zvoneşte că bărbatul ar fi fost coleg de celulă cu designerul Cătălin Botezatu, dar şi acesta neagă că l-ar fi întâlnit vreodată.

În presă a mai apărut o informaţie potrivit căreia Băhăian ar fi stat cu chirie în apartamentul pictorului Vlad Nancă. Pictorul neagă însă acest lucru.



Observator

×
Subiecte în articol: crima
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close