Antena 3 CNN Actualitate Locale „Pierderile sunt de 100%”: Grindina a distrus mii de hectare de culturi agricole, în Călărași. Fermierii sunt disperați și cer despăgubiri

„Pierderile sunt de 100%”: Grindina a distrus mii de hectare de culturi agricole, în Călărași. Fermierii sunt disperați și cer despăgubiri

„Pierderile sunt de 100%”: Grindina a distrus mii de hectare de culturi agricole, în Călărași. Fermierii sunt disperați și cer despăgubiri
Peste 10.000 de hectare de culturi au fost distruse, în Călărași. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2024   •   08:33

Furtunile de săptămâna trecută au făcut prăpăd în țară, iar acum se văd și pagubele. În Călărași, peste 10.000 de hectare de culturi au fost distruse complet. Fermierii sunt în pragul disperării și cer despăgubiri din partea autorităților.

Cei mai afectați sunt fermierii din Călărași, unde grindina mare cât pumnul a distrus peste 10.000 de hectare de culturi.

„Pierderile sunt de 100%. Este un an cu datorii foarte mari, ne-am împrumutat pentru a le da oamenilor arendă”, a spus un fermier.

Comisiile de specialitate s-au prezentat în teren și au evaluat pagubele, urmând să trimită către Ministerul Agriculturii solicitările pentru despăgubiri. 

Citește și: O echipă de muncitori, care monta borduri, a spart de două ori în două zile o ţeavă de gaze, în Alexandria. Poliţia de deschis dosar penal

„Pagubele sunt foarte mari. Rugăm autoritățile să sprijine fermierii mici, care nu au asigurări”, a spus alt fermier. 

Ultima despăgubire pe bază de calamitate primită de fermierii din Călărași a fost în 2020, când au primit 700 de lei pe hectar pentru secetă.

De atunci, aceștia nu au mai primit niciun ban de la autorități, deși au încheiat actele pentru calamitate în fiecare an.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Congresul USR decide cum se împarte puterea sub șefia Elenei Lasconi
x close