Antena 3 CNN Actualitate Când va fi gata linia de metrou M6 până la Aeroportul Otopeni. Grindeanu: Se intră în faza de execuție săptămâna viitoare

Când va fi gata linia de metrou M6 până la Aeroportul Otopeni. Grindeanu: Se intră în faza de execuție săptămâna viitoare

Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu, ministrul transporturilor. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
de R.M.    |    09 Sep 2024   •   21:29

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit, în direct la Antena 3 CNN, despre modul în care lucrările pentru realizarea magistralei de metrou afectează traficul rutier, arătând, în acest context, că ministerul pe care îl conduce a încercat să sincronizeze lucrările cu cele realizate de Primăria Capitalei. Totodată, acesta a declarat că stadiul lucrărilor pentru primul tronson al magistralei de metrou M6, care va lega Piaţa 1 Mai de mall-ul de la Băneasa, a ajuns la 15-16%.

Sorin Grindeanu a declarat că a încercat să aibă o colaborare între Ministerul Transporturilor și proiectele de la primărie tocmai pentru a nu avea loc blocaje.

„Mi-e greu să mă pun în locul lui Nicușor Dan, chiar nu știu amănunte, pot să vă spun în schimb de M6. E un proiect anunțat de câțiva ani.

Eu zic că atât cât a ținut de noi am încercat să corelăm aceste lucrări cu unele care țin de primărie.

În zona 1 mai sunt lucrări de schimbare de linii de tramvai. Atunci, dacă tot se întâmplă ceva, atunci să se întâmple în același timp, nu să se termine lucrările de metrou și peste o lună să înceapă celelalte.

Eu cred că singurul lucru la care trebuie să răspundă (n.r. Nicușor Dan) e cel legat de viteza cu care se întâmplă aceste lucrări, să se țină de grafic și dacă și le-a corelat foarte bine sau e un mod haotic de a da drumul la lucrări.

Mi-aș dori să fie foarte bine corelate aceste lucrări”, a declarat Sorin Grindeanu, în direct la Antena 3 CNN.

Citește și

Stadiul lucrărilor pentru primul tronson al magistralei de metrou M6 a ajuns la 15-16%.

Totodată, Sorin Grindeanu a vorbit și despre faptul că stadiul lucrărilor pentru primul tronson al magistralei de metrou M6, care va lega Piaţa 1 Mai de mall-ul de la Băneasa, a ajuns la 15-16%.

„Vorbim de două tronsoane, unul de la Piaţa 1 Mai până la mall Băneasa şi al doilea tronson de la mal Băneasa la aeroport. S-a început bine pe prima secţiune. Sunt şase spaţii pe prima secţiune, şase pe a doua. S-a ajuns undeva la 15-16%, în urmă cu câteva săptămâni au început lucrările. Sunt monitorizaţi foarte bine, finanţare există”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

De asemenea, ministrul anunţă că săptămânile următoare vor începe lucrările pentru al doilea tronson.

„Se va intra pe fază de execuţie săptămânile viitoare şi pe al doilea tronson, pentru că s-a obţinut autorizaţia de construire”, a adăugat Grindeanu.

Acesta a precizat că, în ceea ce priveşte termenele pentru noua magistrală acestea sunt „finalul 2027 pe un tronson, 2028 pe celălalt tronson de la Băneasa la Otopeni”.

 

 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close