Antena 3 CNN Actualitate Grevă la Automobile Dacia. Sindicaliştii cer majorarea salariilor

Grevă la Automobile Dacia. Sindicaliştii cer majorarea salariilor

Grevă la Automobile Dacia. Sindicaliştii cer majorarea salariilor
14 Mar 2008   •   07:55

Peste 4.000 de angajaţi ai Uzinei Dacia Renault din Piteşti au intrat vineri în grevă de avertisment, după ce negocierile cu patronatul au eşuat. Sindicaliştii au o listă cu 14 revendicări. Cea mai importantă solicitare vizează o creştere salarială de 550 de lei şi majorarea primelor de Paşte şi de Crăciun. Liderii sindicali ameninţă cu declanşarea grevei generale pe termen nelimitat din 24 martie, dacă administraţia nu le va accepta revendicările.

"Nu ne strângem la poartă sau în incinta pavilionului administrativ. Greva o vom face fiecare dintre noi, cei care am semnat pentru greva de avertisment, la locurile de muncă, prin încetarea lucrului pentru două ore, între orele 13.00 şi 15.00. Suntem în grevă de avertisment în mod legal deoarece negocierile salariale desfăşurate cu patronatul societăţii, în prezenţa reprezentanţilor Direcţiei Muncii, Protecţiei şi Solidarităţii Sociale Argeş au avut ca efect rezolvarea uneia dintre cele paisprezece revendicari. În 28 februarie contractul colectiv de muncă încheiat între muncitori şi Dacia Renault a expirat. Vrem reînnoirea acestui contract colectiv, dar cu cele 14 revendicări rezolvate", a declarat Ion Iordache, vicelider sindical al Sindicatului Dacia Renault.

Protestul are loc pe fondul unei creşteri a vânzărilor pentru Dacia, care au urcat în primele două luni ale anului cu 62,6% fiind cea mai mare rată de creştere în rândul brandurilor grupului Renault, a anunţat joi, compania franceză. Numărul de vehicule comercializate de Dacia în primele două luni ale anului reprezintă circa 10% din vânzările totale ale grupului Renault.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close