Antena 3 CNN Actualitate Grecia. Incendiile de pădure se apropie de casele oamenilor

Grecia. Incendiile de pădure se apropie de casele oamenilor

Grecia. Incendiile de pădure se apropie de casele oamenilor
19 Iul 2007   •   18:59

Incendiile de pădure fac ravagii în sudul Greciei şi se apropie ameninţător de zonele locuite. Autorităţile au evacuat deja două tabere de vacanţă şi sute de case din oraşul Corint, în Peloponez. Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta cu flăcările, care au devastat deja sute de hectare. Incendiile de pădure se apropie cu repeziciune spre zonele locuite. Două tabere de vacanţă situate în apropiere de oraşul grecesc Corint, în Peloponez, au fost deja evacuate.

Potrivit autorităţilor, copiii au fost transferaţi, în siguranţă, la o şcoală dintr-o localitate aflată la 100 kilometri de Atena. Printre turişti nu se află cetăţeni români. De asemenea, tot din cauza flăcărilor ameninţătoare sute de case au fost evacuate, iar circulaţia rutieră a fost închisă pe drumurile din această regiune.

Peste 300 de pompieri, 12 avioane şi patru elicoptere au fost trimise la faţa locului pentru a stinge incendiul, care a devastat deja hectare întregi de vegetaţie şi culturi. Miercuri autorităţile au evacuat şi mănăstirea Timios Stavros, unde se aflau 30 de călugări.

În Grecia temperaturile au ajuns la 38 de grade Celsius, iar meteorologii au anunţat în continuare zile de foc. Termometrele vor arăta chiar şi 43 de grade.

În ultima săptămână, în Grecia au izbucnit peste 100 de incendii, care s-au extins din cauza vântului puternic.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close