Antena 3 CNN Actualitate Grădina Zoologică din Bucureşti ar putea fi închisă

Grădina Zoologică din Bucureşti ar putea fi închisă

Grădina Zoologică din Bucureşti ar putea fi închisă
11 Mar 2008   •   18:06

Lipsa investiţiilor, condiţiile proaste de cazare şi igienă ? toate acestea sunt motivele pentru care 18 grădini zoologice din ţară vor fi închise. Doar 14 din cele 32 de grădini zoologice pe care le avem vor beneficia de finanţare de la Guvern, lucru care le va salva de la dispariţie. Printre acestea nu se numără şi Grădina Zoologică din Bucureşti, întrucât ?nu a cerut finanţare?, a precizat ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi.

Suma atribuită investiţiilor la grădinile zoologice se ridică la 38 de milioane de euro şi va fi alocată până în anul 2012 grădinilor zoologice din Oradea, Braşov, Reşiţa, Turda, Craiova, Galaţi, Hunedoara, Târgu Mureş, Ploieşti, Rădăuţi, Bârlad, Râmnicu Vâlcea, Slatina şi Timişoara.

Ministrul Mediului declară că închiderea grădinilor zoologice nu va însemna oprirea funcţionării lor imediat în următoarea zi. ?Va trebui să le găsim un nou loc unde să trăiască, pentru că nu vor fi eutanasiate, iar închiderea poate să dureze de la două luni, la doi ani?, a explicat Korodi. Animalele din grădinile zoologice închise vor fi redistribuite celor 14 rămase.

Grădina Zoologică din Bucureşti s-ar fi putut muta la Chiajna, dar şi acel teren este revendicat astfel că Bucureştiul ar putea rămâne fără Zoo.

Autorităţile bucureştene vor elabora un studiu privind realizarea unei noi Grădini Zoologice, conform proiectului de hotărâre votat în decembrie de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Noul parc zoo ar urma să se realizeze pe un teren de peste 60 de hectare, din zona Giuleşti, lângă Lacul Morii.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close