Antena 3 CNN Actualitate Glonț „de avertisment” tras în geamul liderului Asociației pentru Protecția Bolnavilor, după dezvăluirile de la Sf. Pantelimon

Glonț „de avertisment” tras în geamul liderului Asociației pentru Protecția Bolnavilor, după dezvăluirile de la Sf. Pantelimon

glont geam vasile barbu
„Până acum mi-a fost frică, pentru că am copii”, a spus Vasile Barbu | Sursă colaj foto: Facebook
de Andreea Ştefan    |    12 Aug 2024   •   22:36

Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Bolnavilor, a declarat luni seară, în direct la Antena 3 CNN, că la începutul lunii iunie, a fost tras un glonț de avertisment în geamul locuinței sale din București, după ce a făcut mai multe dezvăluiri despre cazul morților suspecte de la Spitalul Sf. Pantelimon.

„A fost vorba despre o împușcătură cu un pistol neletal, dar cu bilă de rulment. A fost găsită și bila, mâine vine Poliția și mai face alte verificări, alte constatări. Mi-e greu să mă pronunț, am luat-o pur și simplu ca pe un avertisment să tac din gură, dar nu voi tăcea”, a explicat în direct la  Antena 3 CNN Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților.

Acesta a spus că incidentul a avut loc la începutul lunii iunie, dar i-a fost frică să meargă la Poliție sau să vorbească public.

„Nu s-a întâmplat azi, s-a întâmplat pe 1-2 iunie. (...) Până acum mi-a fost frică, pentru că am copii și una dintre fiicele mele este plecată din țară. Până la urmă s-a aflat și ăsta a fost motivul pentru care m-am dus la Poliție”, a mai spus Vasile Barbu.

„Eu am încercat să le protejez (n.r. - pe fiicele sale) pe cât posibil, dar a venit cineva de la Poliție și a verificat situația acolo”, a mai precizat președintele Asociației pentru Protecția Pacienților.

„Eu am vrut să renunț, nu am vrut să mai fac vâlvă. Am primit din nou amenințări”, a mai spus Vasile Barbu în direct la Antena 3 CNN.

„Am scăpat! Foto de la fereastra dormitorului meu. O găurică mică și rotundă în geam și un zgomot înfundat. O fi având legătură cu acțiunile mele de la ATI Pantelimon și cu încurajarea acestora de către conducerea Spitalului Pantelimon, a Colegiul Medicilor București - Cătălina Poiana, Corpul de control de la MS, o părticică mică din SRATI?”, a scris duminică Vasile Barbu pe Facebook.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close