Antena 3 CNN Actualitate Glodeanu Siliştea, satul acoperit complet de zăpadă. Oamenii nu au mâncare sau apă, iar de medicamente au uitat

Glodeanu Siliştea, satul acoperit complet de zăpadă. Oamenii nu au mâncare sau apă, iar de medicamente au uitat

Glodeanu Siliştea, satul acoperit complet de zăpadă. Oamenii nu au mâncare sau apă, iar de medicamente au uitat
Foto: romaniainternational.com
de S.T.    |    14 Feb 2012   •   23:42

Glodeanu este un sat uitat de lume, cu oameni înmărmuriţi de durere. Lacrimile lor curg şiroaie, stau cu morţii pe masă pentru că nu-i pot îngropa, nu au apă sau mâncare, iar de medicamente au uitat. Moartea parcă le este prea aproape. Solidaritatea românilor a ieşit la lumină odată cu suferinţa acestor oameni captivi în nămeţi.

Pe drumul spre Buzău, peste o sută de jandarmi s-au înregimentat şi au înaintat pe jos, prin nămeţi, câţiva kilometri. Ca să ajungă totuşi la oamenii din satul de pe harta stării de alertă.

Calea le-a fost deschisă de o volă, care cu greu a răzbit prin zăpadă. În mijlocul satului, jandarmii şi-au împărţit lopeţile şi au început lupta cu troienele. S-au urcat cât de sus au putut, pentru a începe operaţiunea anti-zăpada. Salvatorii s-au urcat pe tabla de la acoperiş, acolo unde bătrânii satului nu pot ajunge şi le-au adus din magaziile deszăpezite hrana pentru animale şi păsări.

Jandarmii vor reveni la Glodeanu pentru a-i ajuta pe oamenii locului. Sute de salvatori din Buzău şi din judeţul vecin Prahova s-au decis să nu stea cu mâinile în sân şi să  lupte contra nămeţilor, în cele mai bine de o sută de sate şi cătune izolate de viscol.



×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close