Antena 3 CNN Actualitate Gitenstein dezvăluie care este greșeala românilor care cer viză. Când vor fi eliminate vizele pentru România?

Gitenstein dezvăluie care este greșeala românilor care cer viză. Când vor fi eliminate vizele pentru România?

Gitenstein dezvăluie care este greșeala românilor care cer viză. Când vor fi eliminate vizele pentru România?
04 Noi 2012   •   17:37

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA, a declarat că noua legislație privind programul Visa Waver, care va elimina vizele pentru români, va fi aprobată anul viitor de SUA, scrie Mediafax.

Acesta a explicat care este greșeala românilor atunci când cer viză pentru SUA:

"Altfel spus, când stau în faţa funcţionarilor consulari, nu-i pot convinge pe aceştia că au aici familie, proprietăţi, aşa că impresia funcţionarului de la consulat este că merg în SUA ca să rămână acolo, ceea ce nu au voie să facă. MAE a făcut o treabă foarte bună, cu ajutorul nostru, încercând să-i educe pe români în domeniul ăsta. Ar trebui să vizitaţi site-ul MAE şi site-ul Ambasadei SUA, ca să fiţi siguri că oferiţi informaţiile adecvate, când faceţi cererea" a adăugat ambasadorul.

 "A scăzut cu 2-3 procente de când sunt eu aici, ceea ce e bine. În parte, cred că scade fiindcă oamenii sunt mai informaţi, iar numărul oamenilor care fac cereri repetate a scăzut. Nu la zero, dar e mult mai mic, iar asta reduce procentul de refuzuri. Cred că, dacă noua legislaţie susţinută de preşedintele Obama, legislaţie pe care o susţin şi eu, ar fi votată, balanţa ar fi înclinată puţin în favoarea României, ceea ce i-ar uşura accesul în programul de eliminare a vizelor. În acest caz, chiar dacă procentajul refuzurilor ar continua să conteze, ar conta şi numărul celor care rămân în SUA peste perioada admisă", a adăugat ambasadorul.

Gitenstein a adăugat că noua legislație nu va fi votată anul acesta, pentru că nu mai este timp.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close