Judecătoria Sectorului 1 a analizat cele două cereri depuse miercuri pentru eliberarea sub control judiciar a latifundiarului şi a decis că Gigi Becali rămâne, în continuare, în arestul Direcţiei Cercetări Penale.
"Sunt surprins (...), cred că instanţa se află într-o gravă confuzie, se confundă pericolul public cu pericolul social concret. Vom declara recurs împotriva acestei încheieri şi ne vom adresa mai departe Instanţei superioare, Tribunalului Bucureşti", a declarat Gheorghiţă Mateuţ, unul dintre avocaţii lui Becali.
Termenul iniţial era stabilit pentru 21 aprilie, dar a fost devansat la cererea apărării. Gigi Becali a fost transportat din nou cu duba de la sediul Cercetări Penale, la Judecătoria Sectorului 1. De această dată, însă, omul de afaceri s-a abţinut din a mai face vreo declaraţie.
După mai bine de patru ore, Gigi Becali a ieşit de la sediul Judecătoriei Sectorului 1.
În faţa instanţei, Gigi Becali a explicat ce înseamnă pericol pentru ordinea publică în viziunea sa, înşiruind actele de "iubire milostivă" pe care el le-a făcut.
Omul de afaceri susţine că singurul lucru pe care şi-l doreşte este să petreacă Paştele alături de familie.
"E jenant. Suntem în Săptămâna Mare şi dacă Iisus a fost batjocorit, eu de ce să nu fiu? Îmi duc crucea, dar să ştiţi că nu sunt vinovat! Vreau să aduc la cunoştinţă că nu sunt vinovat, ştiu eu despre ce e vorba. Vreau să îi rog să nu mai facă recurs ca să pot să fiu şi eu în Vinerea Mare acasă. Eu am să spun:
Iartă-i, Doamne, că nu ştiu ce fac! şi nu o să mai apelez la CEDO, nu mă interesează reclamaţia de la Parlament, nu mă interesează decât să îmi văd familia", a declarat Becali în faţa judecătorilor.
"Accept să fiu îngrădit la mine acasă cu familia şi copiii mei, numai să nu mai fiu îngrădit într-o încăpere de 6 pe 5, unde mă consider deja pedepsit pentru că la penitenciar sunt condiţii mult mai bune ca în arest", a adăugat omul de afaceri.
Omul de afaceri susţine că nu înţelege de ce este considerat pericol public. Gigi Becali a declarat în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 că a avut posibilitatea să facă "justiţie privată", dar că a ales să lase legea să-şi facă datoria.
"Am două cazuri în care nu am acceptat justiţia privată şi am spus că se aplică legea. Lucian Becali a fost bătut într-un club din Bucureşti şi bodyguarzii care l-au bătut au venit să îi iert, dar eu am lăsat legea să îşi facă treaba. Al doilea caz a fost când Virgil a fost bătut de un sportiv cu care se antrenau bodyguarzii mei şi a venit la mine să îl batem dacă vrem. Eu am zis din nou că trebuie să intervină legea", a declarat Becali.
Finanţatorul este convins că în final Dumnezeu îl va ajuta să scape cu bine, mai ales că este un om credincios şi a făcut foarte multe fapte bune.
"Eu am 20 de ani de acte caritabile. Din 1990 încoace am botezat sute de copii din casele de copii. Am un cimitir privat şi finanţez înmormântări cu slujbă creştină. Mai mult, îi ajut pe cei din spitale şi pe cei care nu îşi permit unele lucruri. Am construit biserici în Basarabia, am ajutat văduvele, am dat 50.000 de euro celor trei deţinuţi politici din Basarabia".
Apărătorii au apelat în ultimele zile la tot felul de varinte pentru a îl scoate din arest pe latifundiar. Miercuri, au fost cu o petiţie la Parlament şi au de gând să trimită România in judecată la CEDO.
Apărătorii lui Gigi Becali susţin că finanţatorului Steaua i-au fost încălcate mai multe drepturi. Drept urmare, avocaţii vor depune plângere împotriva României.
Între timp,
bodyguarzii lui Gigi Becali au fost deja audiaţi de către magistraţi, iar sentinţa a rămas în pronunţare.
În faţa judecătorilor, Cătălin Zmărăndescu, unul dintre cei audiaţi, a declarat că singura lui greşeală este că l-a ajutat pe Gigi Becali şi că nu i-a predat pe hoţi Poliţiei.
Becali şi gărzile sale de corp, Cătălin Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu, au fost arestaţi preventiv, în 3 aprilie, de Judecătoria sectorului 1. Ei au contestat decizia, însă Tribunalul Bucureşti a respins recursul.
Antena 3