Antena 3 CNN Actualitate Gigi Becali implicat într-un scandal imobiliar în Popeşti-Leordeni

Gigi Becali implicat într-un scandal imobiliar în Popeşti-Leordeni

Gigi Becali implicat într-un scandal imobiliar în Popeşti-Leordeni
06 Noi 2007   •   11:37

Scandal în oraşul ilfovean Popeşti-Leordeni. Zeci de oameni se plâng că nu pot intra în posesia terenurilor la care ar avea dreptul, din cauza unei firme controlate de Gigi Becali, scrie ?Evenimentul Zilei? în ediţia de marţi. Mai mult, localnicii susţin că oamenii lui Becali încearcă să îi intimideze şi nici măcar nu îi lasă să se apropie de pământurile la care ar avea dreptul. Jurnaliştii dau ca exemplu situaţia a două familii, ale căror poveşti par practic trase la indigo. Oamenii au rămas fără terenuri în perioada comunismului, iar după revoluţie şi-au revendicat pământurile. Au obţinut de la primărie adeverinţele provizorii de punere în posesie, însă eliberarea titlurilor definitive s-a tergiversat ani întregi.

Pământurile lor erau la acea dată în administrarea Administraţiei Domeniilor Statului (ADS), şi erau folosite de societatea Leoser. Firma s-a privatizat în 2002, şi a ajuns sub cotrolul apropiaţilor lui Gigi Becali.

Oamenii se plâng că de atunci încearcă în zadar să îşi recupereze terenurile. Chiar dacă unii au obţinut în instanţă încă de acum trei ani titluri de proprietate, ADS nu i-a pus nici până acum în posesie, iar pământul este în continuare pe mâna societăţii apropiaţilor lui Becali.

Reprezentanţii ADS susţin că au trimis documentele necesare către administratorii firmei, însă aceştia nu au ţinut seama de ele.

Gigi Becali nu apare ca acţionar în documentele aflate la Registrul Comertului, dar contactat de jurnalişti a recunoscut pentru ?Evenimentul Zilei? că el controlează firma Leoser.

Administratorul firmei, Horia Culcescu, urmează să devină finul lui Becali, iar celălalt acţionar, Vasile Geambazi, este nepotul finanţatorului Stelei.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close