Antena 3 CNN Actualitate Ghişe şi Funar: Decizia Curţii Constituţionale privind ştirile pozitive este una politică

Ghişe şi Funar: Decizia Curţii Constituţionale privind ştirile pozitive este una politică

Ghişe şi Funar: Decizia Curţii Constituţionale privind ştirile pozitive este una politică
10 Iul 2008   •   08:58

Deputatul PNL, Ioan Ghişe şi senatorul PRM, Gheorghe Funar nu renunţă la iniţiativa legislativă care ar obliga posturile de radio şi de televiziune să difuzeze în egală măsură ştiri pozitive şi negative, deşi modificarea propusă a fost declarată neconstituţională, iar CNA o consideră imposibil de aplicat. Cei doi iniţiatori consideră că decizia de neconstituţionalitate dată de Curtea Constituţională are substrat politic.

?Trebuue să aşteptăm fundamentarea de drept şi după aceea să vorbim. Şi eu îi cunosc pe unii membri şi consider că au fost influenţaţi politic?, a declarat Ghişe.

?Decizia Curţii Constituţionale a fost la comandă politică şi ar fi bine să fie ultima dată, dar nu o să fie?, a precizat Funar.

De asemenea, senatorul PRM crede că CNA tebuie să stabilească ce este o temă negativă şi ce este una pozitivă. Preşedintele CNA, Răsvan Popescu susţine că un astfel de mecanism nu este prezent în nicio ţară europeană.

Conducerea CNA a considerat, încă de la adoptarea legii de către Senat, că reglemetarea solicitată de cei doi parlamentari constituie o încălcare a libertăţii de exprimare.

Politicienii sunt de acord cu decizia Curţii, dar consideră că este necesar un echilibru în redarea ştirilor.

Curtea Constituţională a discutat contestaţia depusă de PD-L, referitoare la iniţiativa legislativă de modificare a legii audiovizualului şi a decis că modificările propuse de cei doi parlamentari încalcă Legea fundamentală.

Antena3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close