Căpitanul comandor Gheorge Coman are 92 de ani şi o viaţă în slujba aviaţiei. Chiar şi de la venerabila vârstă, privește tot timpul către înalt. Aşa s-a întâmplat încă de când stătea cu animalele pe dealul satului natal şi privea spre Câmpina, acolo de unde zburau planoarele. De zeci de ani cinstește memoria pionierului aviaţiei româneşti, Aurel Vlaicu.
Într-un muzeu unicat, a construit replicile planoarelor sale şi încă speră că îi poate continua zborul lui Aurel Vlaicu frânt brusc, la Băneşti. Este locul de suflet al căpitanului comandor Gheorghe Coman. Un muzeu închinat lui Aurel Vlaicu, amenajat în satul natal, Podul Vadului, din Breaza.
Inginerul aeronautic vorbește cu mândrie și cu dragoste despre marele Vlaicu. I-a mers pe urme și i-a construit planorul, avionul Vlaicu II. A terminat și Vlaicu III, aparatul de zbor cu care nu a mai apucat să zboare.
Gheorghe Coman are 92 de ani şi a trăit pentru a-l cinsti pe Aurel Vlaicu. Originar din Breaza este profesor și inginer în aeronautica civilă. Timp de 25 de ani a fot directorul Grupului Școlar de Aeronautică, numit acum Henri Coandă, unde a predat tehnică de aviație.
În 1995, cu un an înainte de pensionare, a pus bazele Fundației Aerospațiale Române, al cărei președinte este. Gheorghe Coman nu va înceta însă să spere că va reuşi să ducă la bun sfârşit zborul lui Aurel Vlaicu.