Antena 3 CNN Actualitate Gheorghe Cârciu (Românii de Pretutindeni): "Continuăm sprijinirea învăţământului în limba română din Ucraina"

Gheorghe Cârciu (Românii de Pretutindeni): "Continuăm sprijinirea învăţământului în limba română din Ucraina"

Gheoghe Cârciu, secretar de stat şi şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, a anunţat un program de acordare de burse şi ajutor financiare pentru elevii, studenţii şi cadrele didactice din Ucraina care folosesc limba română ca limbă de studiu şi predare.

gheorghe carciu
Gheorghe Cârciu (Românii de Pretutindeni): "Continuăm sprijinirea învăţământului în limba română din Ucraina" Sursa foto: Facebook | Gheorghe Cârciu
de Georgiana Adam    |    10 Oct 2023   •   09:08

"Mă simt foarte apropiat de comunitatea istorică a românilor din Ucraina, oameni greu încercați în ultimul timp, care au nevoie de tot sprijinul nostru, al celor din țară.

În această serie de eforturi se înscrie și programul DRP de acordare de burse de studiu și ajutor financiar pentru elevii, studenții și cadrele didactice care folosesc limba română ca limbă de studiu și predare.

Știu că acești frați români au nevoie în acest moment de susținere și voi face tot ce îmi stă în putință să îi ajut să mențină o comunitate unită și să își păstreze identitatea românească.

Mai multe detalii despre acest program puteți găsi pe această pagină și pe website-ul https://dprp.gov.ro/web/", a scris Gheorghe Cârciu în postarea de pe Facebook.

Mă simt foarte apropiat de comunitatea istorică a românilor din Ucraina, oameni greu încercați în ultimul timp, care au...

Publicată de Gheorghe Cârciu pe Luni, 9 octombrie 2023

×
Subiecte în articol: Gheorghe Cârciu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close