Antena 3 CNN Actualitate Gestul care a surprins-o pe o româncă stabilită în Germania, aflată în vacanță în țară: "Suntem un popor frumos"

Gestul care a surprins-o pe o româncă stabilită în Germania, aflată în vacanță în țară: "Suntem un popor frumos"

O româncă stabilită în Germania, aflată de sărbători în România, a povestit cum vacanța sa în țară era pe cale să fie marcată de o experiență neplăcută, dacă nu ar fi avut parte de un anumit gest făcut de un cuplu de români cu care nu avea nicio legătură.

Gestul care a surprins-o pe o româncă stabilită în Germania, aflată în vacanță în țară: "Suntem un popor frumos"
Gestul care a surprins-o pe o româncă stabilită în Germania, aflată în vacanță în țară: "Suntem un popor frumos"
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Mai 2024   •   22:20

Românca a venit în vacanță în România, însă, într-un moment de neatenție, și-a pierdut portofelul. 

Totul s-a întâmplat în Turnu Severin, județul Mehedinți, așa cum a povestit aceasta pe o rețea socială.

"Ieri, în Turnu Severin, am pierdut portofelul cu actele personale (buletin, permis), carduri și suma de 740 lei în el. Am observat după circa 30 minute că îmi lipsește portofelul.

M-am panicat, trecuseră circa 30 de minute când am sesizat, nu mai mult. M-am întors, am început să întreb, m-am uitat prin coșurile de gunoi.

M-am gândit că poate aruncă totuși actele, eu având și permisul din Germania, și buletinul nemțesc, și buletinul românesc, toate actele mele, la dublu. Practic era o muncă titanică (n. red. – să obțină altele), dar cel mai rău lucru care mi se putea întâmpla era că noi aveam astăzi (n. red. – sâmbătă, 11 mai 2024) planificat să ne întoarcem", a scris românca.

Femeia a început să caute portofelul împreună cu soțul ei, însă fără niciun rezultat, așa că a decis să meargă la Poliție.

"Suntem un popor frumos"

"Am plecat la Poliție cu o mică speranță să anunț pierderea lui în cazul nesperat că cineva l-ar preda la poliție.

Ajungând acolo, echipa de serviciu m-a anunțat că în urmă cu 10 minute fusese predat portofelul meu de către o persoană și a fost trimis la secția de care aparțin. M-au cuprins sentimente amestecate de uimire, apreciere și speranță atât pentru Poliția Română, cât și pentru persoana care a găsit portofelul.

L-am primit cu tot ce era în el, nu lipsea absolut nimic. Astăzi am cunoscut omul minunat care l-a găsit, doamna Aurelia. Mulțumesc din suflet om bun! Suntem un popor frumos!”, a scris Rebeca, pe Facebook.

Ulterior, românca s-a întâlnit cu cea care i-a găsit portofelul și l-a înmânat polițiștilor, mulțumindu-i personal pentru gestul făcut. 

"Această doamnă Aurelia și cu soțul dumneaei au lăsat bilet. Ei au căutat în portofel, poate găsesc un număr de telefon. Ei au vrut să mi-l aducă personal. (...) Oamenii au cerut să fie numărați banii efectiv când au predat la poliție, atât de cinstiți au fost.

Au lăsat bilețelul și cu numărul de telefon. (...) I-am sunat chiar în seara aceea, am vrut să-i recompensez, mulțumirea era automat, dar am gândit mai mult de atât”, a mai povestit Rebeca, notează adevarul.ro.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital
x close