Antena 3 CNN Actualitate Geoană: "Băsescu poate da o lovitură de stat"

Geoană: "Băsescu poate da o lovitură de stat"

Geoană: "Băsescu poate da o lovitură de stat"
03 Apr 2007   •   14:34

Dacă preşedintele Traian Băsescu va încerca să invalideze noul cabinet cu care premierul va veni în Parlament, ne vom afla în faţa unei încercări de lovitură de stat, a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană. ?Dacă lui Traian Băsescu îi trece prin cap să treacă peste votul suveran al Parlamentului şi dacă va refuza constrasemnarea decretului de numire a miniştrilor restructuraţi, nu avem de-a face numai cu încălcarea gravă a Constituţiei, ci o lovitură de stat de tip prezidenţial în România?.

Invitat la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3, liderul PSD a subliniat că ?principalul rău în România rămâne Traian Băsescu?, preşedintele ?care va continua să boicoteze orice Guvern am avea?. Mircea Geoană şi-a exprimat convingerea că în momentul de faţă până şi în PD există o revoltă împotriva lui Traian Băsescu pentru că ?au fost la guvernare şi se trezesc brusc în opoziţie?.

PSD va vota Cabinetul Tăriceanu
Liderii PSD au decis ?să acorde votul pentru un guvern restructurat fără PD?, deci vor sprijini în Parlament formula propusă de Tăriceanu. Cu toate acestea, PSD nu se va asocia cu nicio formulă de guvernare şi va continua demersul de suspendare a preşedintelui Băsescu. ?Dintre două rele, am ales răul cel mai mic?, a precizat luni Mircea Geoană.

?PSD nu a negociat nimic cu PNL în schimbul votului?
?Nu dăm cu nicio urmă de bucurie votul pentru guvernul restructurat, pentru că până la urmă tot un guvern de dreapta este?. Mai mult, liderul social democrat a continuat spunând că ?e o veste bună pentru România ruperea Alianţei D.A.?. Liderul PSD a negat vehement existenţa oricăror negocieri cu PNL. Aşadar, susţine Mircea Geoană, partidul pe care îl conduce nu a negociat absolut nimic cu liberalii în schimbul votului pe care îl va da în Parlament.

PSD îşi rezervă dreptul de a introduce o moţiune de cenzură
În plus, Geoană a menţionat că PSD nu se obligă să susţină ulterior proiectele Guvernului în Parlament. Ba chiar preşedintele PSD spune că dacă vor persista anumite probleme din Agricultură sau Sănătate, social-democraţii nu vor ezita să introducă o moţiune de cenzură.

PSD a prezentat şi un set de ?criterii minime obligatorii şi indispensabile pentru ca acest guvern restructurat să se menţină?. Aici, Mircea Geoană a numit îndeplinirea obligaţiilor europene, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene, finalizarea şi implementarea strategiei post-aderare. Geoană nu a uitat nici de acuzele de corupţie la nivel înalt, solicitând liberalilor să lămurească toate acuzele care s-au aruncat între ei şi democraţi, respectiv între Tăriceanu şi Băsescu.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close