Antena 3 CNN Actualitate Genică Boerică, judecat în libertate în dosarul rambursărilor ilegale de TVA

Genică Boerică, judecat în libertate în dosarul rambursărilor ilegale de TVA

Genică Boerică, judecat în libertate în dosarul rambursărilor ilegale de TVA
17 Oct 2007   •   16:09

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis că omul de afaceri Genică Boerică poate fi judecat în libertate. El a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de rambursări ilegale de TVA în valoare de 1,1 milioane lei. Curtea de Apel a admis recursul declarat de Genică Boerică împotriva unei decizii luate de Tribunalul Bucureşti prin care mandatul de arestare i-a fost prelungit cu 30 de zile. Hotărârea de miercuri este irevocabilă.

De asemenea, Curtea de Apel a luat aceeaşi decizie şi în cazul unuia dintre complicii lui Boerică, Dorian Aurel Prie, care va fi şi el eliberat din arest. În cazul celui de-al treilea complice, Radu Drăgan, instanţa se va pronunţa la sfârşitul lunii octombrie.

Acest dosar a ajuns la Bucureşti după ce procurorii de la Parchetul instanţei supreme au cerut continuarea cercetărilor la structura centrală pentru că faptele vizate au legătură cu alte lucrări ale procurorilor.

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2004 cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi întocmit documente fictive de vânzare-cumpărare a unei plantaţii de viţă-de-vie, în suprafaţă de 25 de hectare, aparţinând unei ferme din judeţul Mehedinţi, în valoare de 6,98 milioane de lei.

Pe baza acestor documente, cei trei ar fi solicitat şi obţinut, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, o rambursare ilegală de TVA, în valoare de 1,12 milioane de lei, sumă ce a fost virată în contul unei societăţi comerciale din Craiova, administrată de Drăgan Radu, potrivit Poliţiei Române.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close