Antena 3 CNN Actualitate Generaţia în blugi este în doliu. Florian Pittiş a murit răpus de cancer (VIDEO)

Generaţia în blugi este în doliu. Florian Pittiş a murit răpus de cancer (VIDEO)

<font color=red>Generaţia în blugi este în doliu</font>. Florian Pittiş a murit răpus de cancer <font color=red>(VIDEO)</font>
05 Aug 2007   •   18:11

În urma unei lupte de peste un an cu o boală grea, cancerul de prostată, Florian Pittiş a decedat duminică la Institutul Oncologic din Bucureşti. Actorul a plecat de printre noi împăcat, în ultimele minute de conştienţă având un preot alături. Starea lui s-a agravat în ultima periodă, iar medicii au fost nevoiţi să-l interneze la secţia de radioterapie unde urma un tratament intensiv. Pittiş nu a dorit să se ştie nimic despre starea sa. Mulţi dintre cei apropiaţi au aflat abia recent de suferinţa artistului. La 63 de ani, Florian Pittiş şi-a mai trăit o dată clipa, la concertul Rolling Stones, când a petrecut ca un fan adevărat. Efortul, poate, dar mai ales gravitatea bolii şi-au spus cuvântul.

Florian Pittiş a un actor deosebit de apreciat, interpret de muzică folk şi realizator de emisiuni radio. A lucrat la Teatrul Municipal ?Lucia Sturza-Bulandra?, a colaborat cu regizori de renume precum Liviu Ciulei, Andrei Şerban sau Alexandru Tocilescu. În domeniul muzical, s-a făcut cunoscut într-un trio cu Anda Călugăreanu şi Dan Tufaru, iar mai târziu în Cenaclul Flacăra.

În anul 1992 a întemeiat, alături de Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă, formaţia Pasărea Colibri, la care a activat până în 2001 şi împreună cu care a înregistrat câteva albume. A semnat cronică muzicală în diverse publicaţii, iar după căderea regimului comunist a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, urmând ca apoi să devină director al postului de radio Radio3net.ro, ce emite exclusiv pe Internet.

Pittiş a avut o contribuţie deosebită în popularizarea muzicii pop-rock, prin realizarea unor emisiuni radiofonice în cadrul îndrăgitei serii ?Pittiş Show?.

Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Florian Pittiş: ?Presedintele României a primit cu adâncă tristeţe vestea dispariţiei marelui artist Florian Pittiş?

Adrian Păunescu: "E absurd ce se întâmplă, e un joc fără reguli, e un şah dement în care cade cine nu te aştepţi. A fost un atlet al dezmărginirii şi credinţei în dezmărginire, împotriva dogmelor, împotriva prostului gust. A fost polivalent, a fost obsedat de idealul edificarii sufletului romanesc. Îl consider autorul multora dintre faptele artistice care au menţinut speranţa în anii ' 70 - ' 80. E ca şi cum m-aş găsi prematur într-o moarte care mi se întâmplă şi mie. Nu îmi pot închipui acest cumplit adevar."

Ducu Bertzi: ?Eu am sperat tot timpul într-o minune?, a spus Ducu Bertzi, adăugând că, dacă se fac minuni pe lumea asta, ?în cazul lui Florian Pittiş trebuia făcută o minune?. ?Un asemenea om nu avea voie să plece dintre noi?, a mai declarat artistul. ?Am fost cu el până în ultimul moment, am avut spectacol împreună pe 14 iulie şi am făcut tot posibilul ca lumea să nu ştie că nu se simte bine. Nu-i puteam spune să nu mai facă spectacole, să nu mai vină în faţa oamenilor şi să facă extraordinar meseria cu care a fost hărăzit?, a mai spus Ducu Bertzi.

SĂ NE AMINTIM DE FLORIAN PITTIŞ

Citiţi NE-A PĂRĂSIT ŞI FLORIAN PITTIŞ

VEZI GALERIA FOTO ?FLORIAN PITTIŞ? - JURNALUL NAŢIONAL

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close