Antena 3 CNN Actualitate Generalul Cristian Barbu, despre tehnica militară a Rusiei: ”Sunt sicrie pentru cei care le folosesc”

Generalul Cristian Barbu, despre tehnica militară a Rusiei: ”Sunt sicrie pentru cei care le folosesc”

Generalul Cristian Barbu susține că tehnica militară pe care o etalează Federația Rusă în timpul defilărilor pune în pericol viața soldaților care o folosesc.

Generalul Cristian Barbu, despre tehnica militară a Rusiei: ”Sunt sicrie pentru cei care le folosesc”
Generalul Cristian Barbu
de Adelina Miron    |    02 Mai 2022   •   21:18

„Sunt sicrie pentru oamenii care le folosesc”, a declarat generalul, care susține că țările care au folosit până acum tehnica rusească ar trebui să renunțe la ea.

„S-a demonstrat că tehnica e bună pentru defilare, și atât. În teatrul de operații, în mod real, a fost zdrobită în toate felurile, și de sus, și de jos, cum au vrut ucrainenii. E un apel anume pentru armatele care mai au astfel de piese rusești în dotare să le folosească probabil numai pentru defilare de aici încolo. S-a demonstrat pentru prima dată în teatrele de operații că nu mai trebuie să fie folosită pentru că sunt sicrie pentru oamenii care le folosesc.”, a declarat Cristian Barbu.

Generalul a comentat și declarația președintelui Bulgariei potrivit căruia „riscul ca acest război (n.r. din Ucraina) să escaladeze într-unul paneuropean și chiar mondial este real.”

„Președintele Bulgariei are o ușoară înclinație către partea pe care Moscova o transmite în lume și în momentul acesta se teme de acea linie roșie pe care SUA au trasat-o mai clar ca oricând. Este prima dată când SUA spun foarte clar că ”aici va fi linia roșie”. Sunt în consonanță cu britanicii care și eu au spus că atunci când se vor folosi arme de distrugere în masă în Ucraina și ei vor interveni degrabă.

De ce președintele Bulgariei ne spune acest lucru? Ese prima dată când trece de granița NATO acest impuls. Este pentru prima dată când un președinte NATO vorbește despre așa ceva. Dar care dintre ei? Cel care este legat de Moscova. Nu o să auzim așa ceva din partea unui președinte care nu va crede acest lucru. Poate c președintele Bulgariei crede, deși eu cred că este ideea aceea de propagandă. Vă feriți în plus că poate e mai bine.”, a spus generalul Cristian Barbu.

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Dezbaterea prezidențială CNN Biden vs. Trump, transmisă live de Antena 3 CNN
x close