Antena 3 CNN Actualitate Gâlceavă la CRP - R.Turcescu vs. C.T.Popescu

Gâlceavă la CRP - R.Turcescu vs. C.T.Popescu

Gâlceavă la CRP - R.Turcescu vs. C.T.Popescu
08 Feb 2007   •   23:41

Cristian Tudor Popescu este din nou în cursa pentru preşedinţia Clubului Român de Presă. Iar lupta este extrem de strânsă, având în vedere faptul că C.T.P. concurează pentru ocuparea acestui post cu... el însuşi. Cristian Tudor Popescu este singurul candidat la funcţia de preşedinte al CRP, post la care renunţase în luna noiembrie 2006 pe motiv că ?fenomenul mercenariatului în presă a atins un nivel critic?.

În cadrul Adunării Generale de sâmbătă, Clubul Român de Presă va vota un nou preşedinte, Cristian Tudor Popescu trebuind să obţină jumătate plus unu din voturile exprimate pentru a putea fi numit în această funcţie. Tot sâmbătă, CRP va vota şi un nou statut conform căruia jurnaliştii vor fi reprezentaţi la paritate cu patronatul.

Robert Turcescu îşi anunţase şi el candidatura la şefia CRP, iar acum acuză membrii Clubului de ?şmen? pentru că s-a închis lista de candidaţi fără să fie făcute publice condiţiile de înscriere. ?Băieţii deştepti de la CRP s-au adunat şi au stabilit totul rapid, pe seară. Îl somez pe CT Popescu să arate breslei unde au fost publicate anunţul şi condiţiile acestor alegeri. Numai cine trăieşte pe altă planetă sau în altă ţara nu ştie ce se petrece la CRP. Acolo dictează nişte interese care nu au legatura cu breasla jurnaliştilor, ci cu patronatul. Nu aş avea nicio obiecţie faţă de asta, dacă şi-ar fi declarat deschis acest statut. Mai sunt interesele celor care se erijează în reprezentanţii jurnaliştilor din Romania, iar principala lor armă de atac sunt comunicatele de presă?, a declarat Robert Turcescu pentru ?Cotidianul?.

Cristian Tudor Popescu spune că ?CRP este o organizaţie profesională de media, care nu înseamnă toată presa. Anunţul alegerilor a fost făcut intern, în cadrul CRP?. În plus, Popescu a amintit că Robert Turcescu nici măcar nu face parte din CRP.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close