Antena 3 CNN Actualitate Galaţi. Siderurgiştii au stabilit programul grevelor

Galaţi. Siderurgiştii au stabilit programul grevelor


Galaţi. Siderurgiştii au stabilit programul grevelor
13 Mar 2007   •   16:11

Sindicatul Solidaritatea Siderurgiştilor din cadrul combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi a stabilit, marţi, programul grevelor ce vor fi declanşate în semn de protest faţă de eşuarea negocierilor privind contractul colectiv de muncă. Potrivit liderului sindicatului, Gheorghe Tiber, pe 19 martie, la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel Galaţi va avea loc o grevă de avertisment de două ore, cu încetarea lucrului, iar pe 26 martie va începe greva generală.

Gheorghe Tiber a precizat că nu s-a stabilit încă intervalul orar pentru greva de avertisment, dar că nu mai există nicio prevedere legală prin care să fie blocate mişcările sindicale programate, atât timp cât Solidaritatea Siderurgiştilor a strâns peste 3.500 de semnături de susţinere, adică jumătate din numărul membrilor pe care susţine că îi are.

Ambele mişcări de protest sunt menite să atragă atenţia asupra faptului că nici în acest moment nu a fost semnat Contractul colectiv de muncă. În timp ce sindicatele cer majorarea salariului cu minim 35%, administraţia oferă maximum 7%. Solidaritatea Siderurgiştilor susţine că are la această oră peste 7.000 de membri, FSS Metarom susţine că are peste 11.000, dar pe platforma combinatului Mittal Steel Galaţi sunt aproape 15.000 de salariaţi.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close