Antena 3 CNN Actualitate Galaţi, negocieri eşuate. Greva continuă

Galaţi, negocieri eşuate. Greva continuă

Galaţi, negocieri eşuate. Greva continuă
22 Mar 2007   •   08:45
UPDATE: La Galaţi, negocierile dintre administraţie şi sindicate au eşuat. Cu toate că joi ar fi trebuit soluţionate revendicările, în special cele salariale, angajaţii au plecat de la discuţii, supăraţi de prezenţa unor lideri pe care nu îi recunosc. Muncitorii de la Mittal Steel şi conducerea combinatului se întorseseră joi la masa negocierilor după ce în urmă cu o zi au luat cu asalt birourile directorilor.

Protestul salariaţilor de la Mefin Sinaia va fi reluat vineri. Protestul salariaţilor de la întreprinderea de mecanică fină Mefin Sinaia s-a încheiat joi, în jurul orei 15:00, fără să fie obţinut un răspuns din partea conducerii la revendicările salariaţilor. Din câte se pare, administratorul unic nu a delegat nici o persoană care să poată lua decizii în perioada cât este plecat. Sindicaliştii vor relua protestul vineri, fiind decişi să continue greva generală până când vor primi în mod oficial un răspuns pozitiv la revendicările lor de natură salarială.

Principala nemulţumire a salariaţilor se referă la faptul că nu a fost finalizat, până la această dată, contractul colectiv de muncă şi salariile muncitorilor au rămas la jumătatea salariului mediu pe ramură, fără să li se acorde, în ultimii doi ani, nici indexările pentru creşterea inflaţiei. Salariul mediu din întreprindere este de 750 lei, în timp ce salariul mediu pe ramură depăşeşte 1.400 de lei.

În Bucureşti, câteva zeci de salariaţi din casele de pensii, inspectoratele de muncă şi agenţiile de şomaj au pichetat joi, pentru două ore, Ministerul Muncii. Sindicaliştii au cerut modificarea Statutului Funcţionarilor Publici, dar şi o lege de salarizare unitară. Ministrul Gheorghe Barbu nu i-a primit nici de această dată. Reprezentanţii sindicaliştilor s-au întâlnit cu un secretar de stat. Discuţiile vor continua săptămâna viitoare. În cazul în care negocierile vor eşua, sindicaliştii sunt hotărâţi să declanşeze greva generală.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close