Antena 3 CNN Actualitate Galaţi. Greva de la Mittal Steel a încetat

Galaţi. Greva de la Mittal Steel a încetat

Galaţi. Greva de la  Mittal Steel a încetat
21 Apr 2007   •   12:49

Greva generală declanşată de Sindicatul Siderurgiştilor Solidaritatea (SSS), în urmă cu trei zile, la combinatul siderurgic Arcelor Mittal Steel Galaţi, s-a încheiat vineri seara. După mai bine de şase ore de negocieri, liderul SSS, Gheorghe Tiber, a declarat că administraţia combinatului a fost de acord cu acordarea fiecărui salariat, la sfârşitul anului, a unui bonus de 2% din salariul anual, cu condiţia îndeplinirii planului de afaceri. De asemenea, administraţia combinatului şi-a luat angajamentul că promovabilitatea va creşte cu 25%, iar biletele de odihnă, subvenţionate cu 500 de lei, se vor acorda salariaţilor de către administraţie de comun acord cu sindicatele.

După negocieri, liderul Gheorghe Tiber, a venit în faţa celor 200 de siderurgişti, care protestau la poarta combinatului, şi i-a consultat în privinţa renunţării la grevă. Oamenii au fost de acord să înceteze greva, chiar dacă oferta patronatului a fost mult inferioară cererilor sindicatului. Liderul SSS a declarat că săptămâna viitoare, cel mai probabil luni, se va semna contractul colectiv de muncă, iar din această seară muncitorii se vor întoarce la lucru. În ceea ce priveşte pierderile de producţie înregistrate pe durata grevei generale, acestea vor fi recuperate în următoarele săptămâni şi nu vor exista repercusiuni asupra angajaţilor, care au participat la proteste în ultimele trei zile.

Liderul SSS a declarat că nu este mulţumit de rezultatele grevei, dar a fost maximul posibil, iar procentul de majorare salarială ar fi fost mult mai mare dacă la grevă ar fi participat toţi cei aproape 4.000 de salariaţi care au semnat pentru declanşarea protestului şi nu doar câteva sute.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close