Antena 3 CNN Actualitate Gafă la maternitate! Doi bebeluşi au fost încurcaţi la spitalul din Târgu Neamţ

Gafă la maternitate! Doi bebeluşi au fost încurcaţi la spitalul din Târgu Neamţ

1 minut de citit Publicat la 18:27 08 Iun 2011 Modificat la 18:27 08 Iun 2011
Gafă la maternitate! Doi bebeluşi au fost încurcaţi la spitalul din Târgu Neamţ
Foto: Intact Images
Scene penibile în spitalul din Târgu Neamţ. Doi bebeluşi au fost încurcaţi imediat după naştere, iar mămicile n-au ştiut câteva zile dacă şi-au alăptat propriul copil sau pe al vecinei de salon. Medicii spun ca situaţia s-ar fi rezolvat, dar se cam încurcă în explicaţii.

Cei doi copii, două fete, s-au născut la diferenţă de o jumătate de oră. Iar diferenţa de greutate dintre ele era de 50 de grame.

"Fiecărui nou-născut i se montează imediat după naştere o brăţară de identificare, imediat din sala de naştere, brăţară pe care se notează: numele copilului, sexul, greutatea, ora naşterii şi numărul de foaie. Adus în secţie, copilul mai primeşte două însemne pentru identificare - un cartonaş care se montează la pat, iar în scutecul copilului mai avem o etichetă", spune dr. Cristina Imireanu, medic primar pediatru.

Atâtea elemente de identificare şi totuşi, când să-şi alăpteze copiii, mamele au avut o surpriză.

"În momentul în care nou-născuţii au fost duşi în sectorul rooming la mame, una dintre mămici a constatat că pe brăţara copilului era trecut numele celuilalt copil care se născuse la interval de jumătate de oră", a explicat medicul Imireanu.

Nici medicul nu mai pare să ştie exact ce s-a întâmplat. Cert este că familiile îşi voiau fiecare copila şi acum nu mai ştiau ce să creadă.

"Brăţara de identificare se montează imediat după naştere. Deci nu există... Brăţara este fixă şi nu există niciun dubiu că brăţara a fost corect aplicată. Dar acel cartonaş care a fost căzut din scutec a produs această neînţelegere încât una dintre fetiţe a ajuns în braţele celeilalte mame pe perioada spitalizării, cât au fost alăptaţi", spune dr. Imireanu.

Cum nimeni nu putea să lămurească problema exact, a fost nevoie de analize de sânge. Noroc că una dintre mame avea RH-ul negativ. Aşa şi-a putut recunoaşte fiica. Pe scurt, mamele au inversat copiii, taţii au primit câteva explicaţii şi fiecare a plecat acasă cu bebeluşul pe care l-au considerat iniţial doar copilul colegei de salon.

Conducerea spitalului a început o anchetă.
 


×
Etichete: maternitate fetite
x close