Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Szabo a câştigat procesul cu Nicuşor Dan după ce a fost schimbată de la conducerea CSM Bucureşti. Ce a decis Curtea de Apel

Gabriela Szabo a câştigat procesul cu Nicuşor Dan după ce a fost schimbată de la conducerea CSM Bucureşti. Ce a decis Curtea de Apel

nicusor dan
Nicușor Dan, Primarul Capitalei. FOTO: Inquam Photos / George Călin
de Mihai Paul    |    11 Oct 2024   •   17:17

Curtea de Apel Bucureşti a decis că Gabriela Szabo, campioană olimpică la atletism în 2000, are câştig de cauză în procesul cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Procesul a fost intentat de Szabo din cauza deciziei Primarului General privind demiterea ei ei de la conducerea clubului finanţat de Primărie, CSM Bucureşti în 2022.

În apelul de la Curtea de Apel Bucureşti, alături de Nicuşor Dan a avut calitatea de intimat şi CSM Bucureşti.

Curtea de Apel a anulat decizia de desfacere disciplinară a contractului de muncă al ui Szabo şi a decis punerea din nou a fostei sportive “pe postul şi în funcţia deţinute anterior concedierii”.

Primăria Bucureşti şi CSM Bucureşti trebuie să îi plătească despăgubiri lui Szabo.

După câştigarea procesului, Gabriela Szabo a posta un mesaj în social media:

JUSTIŢIA MI-A DAT DREPTATE. NICUSOR DAN A MINTIT!

Astăzi, instanţa a publicat decizia finală prin care mi se recunoaşte nevinovăţia şi faptul ca drepturile mi-au fost încălcate în mod abuziv.

În mod absolut nedrept am fost acuzată nefondat şi supusă, luni în şir, unui atac calomnios din partea primarului Nicusor Dan. După 2 ani de zile, astăzi JUSTIŢIA FACE DREPTATE.

Decizia instanţei confirmă nu doar faptul că măsurile luate împotriva mea au fost nefondate, ci, mai rău decât atât, au fost motivate de interese care nu au legătură cu rigorile, regulile de procedură sau respectarea legii.

Hotărârea de astăzi este un pas bun în repararea nedreptăţii flagrante care mi s-a facut, deşi experienţa amară şi trăirile negative cauzate de acuzaţiile mincinoase şi fără temei nu vor putea fi şterse.

Am avut încredere că adevărul şi integritatea nu pot fi învinse şi am luptat pentru asta. Am luptat o luptă deşi nu trebuia să fiu eu în ea.

Victoria mea să servească, sper, drept un precedent important în orice luptă pentru apărarea drepturilor unei persoane şi a demnităţii.

PS: Mulţumesc. Casei de Avocatură, Zamfirescu Racoti Vasile& Partners”.

În iunie 2022, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a demis-o pe Gabriela Szabo din funcţia de director general al Clubului Sportiv Municipal Bucureşti.

Aceasta urma să fie detaşată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncţi. 

×
Subiecte în articol: szabo Nicușor Dan
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close