Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Problemele de trafic din Capitală nu pot fi rezolvate doar de Primărie

Gabriela Firea: Problemele de trafic din Capitală nu pot fi rezolvate doar de Primărie

Edilul general, Gabriela Firea, a declarat joi că problemele de trafic din Capitală nu pot fi rezolvate doar de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru că aceasta nu are în subordine, spre exemplu, Centura ocolitoare sau metroul.

o_1du71ad6d75e6jl17cvtcq1q5fb.jpg
Foto: Gabriela Firea Facebook
de S.T.    |    10 Ian 2020   •   08:13

„Problemele de trafic din Capitală nu pot fi rezolvate doar de Primărie, pentru că Primăria nu are în subordine, spre exemplu, centura ocolitoare a Capitalei sau metroul. Toate acestea sunt în subordinea CNAIR, Ministerul Transporturilor. Toate aceste măsuri sunt în Planul Integrat de Calitate a Aerului. (...)

Dacă domnul ministru (al Mediului - n.r.) de patru zile toacă la fiecare post de televiziune că Firea e vinovată pentru poluarea din Capitală, sunt lucruri incorecte şi consider că e o bătălie politică pentru Primăria Capitalei începută prematur şi pe teme care nu îmi pot fi mie imputabile”, a spus Firea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ea a menţionat că procedura de infringement a fost demarată din 2007.

„România este sub supravegherea Comisiei Europene din 2007 - 2008 şi toţi anii care au urmat până în zilele noastre. În cazul în care se va da Românei o sancţiune pentru oraşele care au cea mai mare poluare, dintre care Bucureştiul e pe locul patru, perioada afectată e 2010-2014, când eu nu eram primar general. (...) Domnul ministru este în stare să spună, pentru că a lăsat deja să se înţeleagă faptul că va veni Comisia Europeană şi ne va taxa pentru activitatea mea din ultimii trei ani”, a afirmat Firea.

Primarul general a spus că a făcut publice grafice de la agenţii de protecţia mediului pentru a arăta că ceea ce spune ministrul Mediului este „nu doar exagerat, ci induce stare de panică” în rândul populaţiei, spunând că respirăm în Bucureşti „otravă”.

Citiți și:

Gabriela Firea îl invită vineri pe ministrul Mediului să discute despre calitatea aerului din București

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea trafic poluare
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close