Antena 3 CNN Actualitate Furtunile din ultimele zile au făcut două victime în Brazilia

Furtunile din ultimele zile au făcut două victime în Brazilia

Furtunile din ultimele zile au făcut două victime în Brazilia
24 Ian 2009   •   10:27

Furtunile şi inundaţiile fac victime atât în Europa, cât şi în America de Sud. Două persoane şi-au pierdut viaţa, în ultimele zile, în sud-estul Braziliei, unde ploile abundente nu au încetat, de câteva luni. Pe continentul nostru, o furtună violentă a provocat haos şi distrugeri în Turcia, iar alta, în nordul Spaniei.
Un adevărat potop s-a abătut, zilele trecute, asupra oraşului brazilian Belo Horizonte. În mai puţin de 20 de minute, unul din râurile care străbat oraşul a ieşit din matcă şi s-a revărsat pe străzi, unde a măturat totul în cale. Localnicii s-au grăbit să-şi pună la adăpost bunurile mai valoroase, dar mulţi au fost prinşi în capcană de creşterea accelerată a apelor.
Autorităţile au recurs la elicoptere pentru a-i salva. Cel puţin doi oameni, între care un copil de cinci ani, şi-au pierdut viaţa. Regiunea este afectată, încă din septembrie, de ploi torenţiale iar oraşul a mai fost inundat chiar în ajunul Revelionului.
De cealaltă parte a Atlanticului, o furtună deosebit de puternică a lovit, vineri, litoralul din sud-estul Turciei. La Bodrum sau Kuşadasî, valuri deosebit de puternice au devastat ţărmul iar viteza vântului a atins 125 kilometri pe oră. Zeci de clădiri au rămas parţial fără acoperişuri, iar deşeurile purtate de vânt sau copacii doborâţi au blocat străzile şi au distrus mai multe maşini. Nouă persoane au fost rănite.
O furtună şi mai puternică a traversat partea de nord a Spaniei şi a făcut cel puţin o victimă: o femeie a fost strivită de un zid doborât de vânt, la Barcelona. În Cehia, un festival european a fost anulat după ce un copil şi-a pierdut viaţa şi alte cinci persoane au fost rănite de prăbuşirea unui copac.
Antena 3

×
Subiecte în articol: inundatii
Cele mai noi știri
Parteneri
x close