Antena 3 CNN Actualitate Furtuni devastatoare în toată ţara. Patru victime

Furtuni devastatoare în toată ţara. Patru victime

4 minute de citit Publicat la 17:30 23 Iun 2007 Modificat la 17:30 23 Iun 2007
Furtuni devastatoare în toată ţara. Patru victime
După o săptămână întreagă de caniculă, furtunile răvăşesc acum România. La Sibiu, două persoane au fost rănite de ţiglele desprinse de pe un acoperiş. O femeie a fost internată cu traumatism cranio-cerebral. Mai multe acoperişuri au fost luate de vânt, iar străzile au fost inundate. Rafalele de vânt au smuls acoperişul Facultăţii de Ştiinte din oraş. Tabla s-a prăbuşit în stradă şi în cădere a lovit uşor un autoturism. Doar norocul şi faptul ca era sfârşit de săptămână a făcut ca pagubele să nu fie mai mari. În zilele de lucru, strada respectivă este una dintre cele mai aglomerate din oraş. Imediat la faţa locului au sosit echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă care au degajat strada. Furtuna a făcut pagube şi în cartierele de locuinţe, unde ţiglele au fost smulse de pe acoperişuri.

Mai multe străzi din oraş au fost blocate de copacii şi crengile rupte de vânt, dar municipalitatea a intervenit imediat pentru a debloca căile de acces. Linia de tramvai care leagă Sibiul de Răşinari a fost blocată de copacii rupţi de vânt. Cei de la Electrica au intervenit pentru repararea liniilor de tensiune rupte, din cauza cărora mai multe cartiere au rămas fără curent.

Şi la Braşov, vântul puternic a rupt un copac, care a căzut peste o maşină, pe care a răvăşit-o uşor. La Zărneşti, furtuna a smuls acoperişul unei scoli, care în cădere a rupt o conductă de gaz. Din cauza acestui incident alimentarea cu gaz metan a fost întreruptă, iar din cauza vântului a fost întrerupt şi curentul electric. Salvamontiştii şi echipele de intervenţie înlătură bucăţile de acoperiş care constituie încă un pericol.

Furtună puternică şi la Ploieşti, sâmbătă dimineaţă. Vijelia a durat doar câteva minute, dar a produs pagube importante. Şi la Sinaia, vântul a doborât câţiva copaci, iar pe DN 1, aproape de Făgăraş, mai mulţi arbori au fost smulşi din rădăcină.

Mai mulţi copaci au fost doborâţi la pământ, iar traficul rutier a fost afectat în judeţul Galaţi, în urma unei furtuni, care a durat numai un sfert de oră. Furtuna a izbucnit din senin şi a fost însoţită de o ploaie torenţială în rafale. Vântul a suflat cu peste 100 de kilometri/oră şi a doborât mai mulţi copaci. Cea mai afectată a fost zona centrală a municipiului Galaţi, unde un copac căzut pe strada Domnească a blocat traficul rutier şi a rupt firele de troleibuz. Circulaţia în zonă a fost deviată pe trotuare, iar troleibuzele au fost oprite.

Acoperişul unui bloc din Brăila a fost smuls de furtună şi a căzut peste două maşini parcate în apropiere. Vântul, care a bătut cu 100 de kilometri la oră, a smuls, în mai puţin de jumătate de oră, cât a durat furtuna, acoperişul unui bloc situat în apropierea autogării şi l-a aruncat peste două maşini aflate în parcare, care au fost avariate în proporţie de 90%. Tot din cauza vântului, trei localităţi din judeţul Brăila şi mai multe cartiere din municipiu au rămas fără curent electric, iar pe Drumul Naţional 2B mai mulţi copaci au fost trăzniţi şi au căzut peste firele de tensiune.

O furtună puternică însoţită de grindină a izbucnit în localitatea Călimăneşti, din judeţul Vâlcea. Bucăţile de gheaţă au fost atât de mari încât au spart geamurile şi au îndoit caroseriile mai multor maşini.

O furtună violentă produsă sâmbătă la prânz a lăsat fără curent electric peste 2.000 de familii din Râmnicu Sărat, iar un acoperiş de şcoală a fost proiectat pe o casă din vecinătate. Zonele Balta Albă şi Ştefan cel Mare au rămas fără curent electric, iar sute de crengi au căzut pe carosabil. De asemenea, DN 22 Râmnicu Sărat-Brăila a fost blocat parţial de crengile rupte de rafalele puternice de vânt.

Peste 20 de localităţi au fost afectate de o furtună abătută asupra judeţului Caraş Severin pentru a doua noapte consecutiv. Şi de această dată, vântul puternic şi fulgerele au lăsat fără curent electric 23 de localităţi şi au dărâmat mai mulţi copaci. Furtuna a afectat două oraşe - Caransebeş şi Oţelu-Roşu, şase comune şi 15 sate.

O adevărată furtună tropicală s-a dezlănţuit, sâmbătă la amiază, pe litoral, vântul puternic în rafale şi precipitaţiile intense alungându-i pe turişti de pe plajă. Ploaia torenţială a creat probleme şi în traficul rutier în apropiere de Cernavodă, unde ruperea de nori i-a forţat pe conducătorii auto să-şi tragă maşinile pe dreapta peste o jumătate de oră din cauza vizibilităţii reduse.

Două persoane rănite, dintre care una grav, au ajuns sâmbătă după-amiază la spital după ce o furtună puternică a smuls umbrelele de pe o terasă amenajată în centrul Sucevei, cu ocazia Zilelor municipiului. Rafalele de vânt au smuls acoperişul unui bloc de opt etaje din cartierul Obcini, dar nu s-au înregistrat victime. De asemenea, au fost rupţi mai mulţi copaci, în diferite zone ale oraşului, iar la ieşirea din Suceava spre Ipoteşti un copac frânt de vânt şi căzut pe carosabil a blocat circulaţia peste 30 de minute.

FURTUNĂ VIOLENTĂ LA SIBIU:
ZĂRNEŞTI: UN ACOPERIŞ LUAT DE VÂNT A SPART O CONDUCTĂ DE GAZ:
GRINDINĂ DISTRUGĂTOARE LA CĂLIMĂNEŞTI:

Antena3.ro

×
x close