Antena 3 CNN Actualitate Furtuni de zăpadă şi inundaţii s-au abătut asupra SUA

Furtuni de zăpadă şi inundaţii s-au abătut asupra SUA

Furtuni de zăpadă şi inundaţii s-au abătut asupra SUA
04 Dec 2007   •   07:50

Statele Unite se confruntă cu furtuni de zăpadă şi inundaţii puternice. Aproape 20 de oameni au fost ucişi în ultimele trei zile din cauza accidentelor. Canadienii au închis şi ei sute de şcoli şi au anulat zeci de curse aeriene din cauza vântului puternic. Metereologii avertizează că vremea rea se menţine şi marţi. În nordul Statelor Unite, vântul bate cu putere, iar echipajele de deszăpezire nu mai fac faţă stratului gros de zăpadă.

Şoferii care s-au aventurat pe străzi au avut de înfruntat zăpada şi poleiul. Un avion a ieşit de pe pistă din cauza poleiului la Syracuse. Mai multe şcoli din statul New York şi-au suspendat cursurile sau au început programul mai târziu. Meteorologii au emis avertizări şi pentru statele Massachusetts, Connecticut şi Michigan.

În Washington, însă, oamenii se confruntă cu inundaţii. O autostradă care leagă Seattle de Portland a fost închisă, iar Guvernatorul Chris Gregoire a declarat stare de urgenţă. În Canada, furtuna de zăpadă a afectat mai ales zona Ontario, sudul Quebecului şi Montrealul. Aici, stratul de zăpadă a ajuns la 35 de centimetri. Aeroportul din Montreal a fost blocat, iar decolările anulate din cauza ninsorii. Zăpada abundentă şi vântul puternic de peste 100 de kilometri pe oră, au paralizat circulaţia în Quebec, iar sute de şcoli au fost închise.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close