Antena 3 CNN Actualitate Furtuna tropicală Henriette loveşte violent Mexicul

Furtuna tropicală Henriette loveşte violent Mexicul

Furtuna tropicală Henriette loveşte violent Mexicul
02 Sep 2007   •   11:00

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în sudul Mexicului, unde furtuna tropicală Henriette a lovit cu ploi torenţiale şi rafale puternice de vânt. Cel mai grav afectat a fost portul Acapulco. După acest dezastru, Mexicul este ameninţat acum şi de un uragan. Furtuna Henriette a lovit zonele de coastă mexicane cu rafale de peste 80 de kilometri pe oră.

O alertă a fost lansată încă de vineri în cel puţin cinci state din regiune. Ploile torenţiale au provocat alunecări de teren, care au făcut până în prezent şase victime. Zeci de locuinţe de la periferia portului Acapulco sunt în continuare ameninţate să se prăbuşească, pentru că pământul a devenit instabil. Autorităţile au mobilizat armata şi forţe din cadrul Protecţiei civile pentru a evacua populaţia din zonele ameninţate de inundaţii. Potrivit centrului naţional pentru uragane din Statele Unite, furtuna Henriette ar putea deveni şi mai puternică, în următoarele zile.

În acelaşi timp, regiunile de est ale Mexicului sunt ameninţate de o nouă furtună, Felix, care se deplasează spre vest cu o viteză de circa 30 de kilometri pe oră. Centrul american pentru uragane a anunţat că Felix a devenit uragan şi este însoţit de rafale de vânt de peste 120 de kilometri pe oră. Furtuna va ajunge în peninsula Yucatan, din estul Mexicului, în cursul săptămânii viitoare. Primul uragan important al sezonului, Dean, a lovit Mexicul săptămâna trecută. Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close