Antena 3 CNN Actualitate Furtună puternică în vestul Europei

Furtună puternică în vestul Europei

Furtună puternică în vestul Europei
10 Noi 2007   •   10:57

Marea Britanie, Olanda şi Germania au fost în stare de alertă, din cauza unei puternice furtuni formate în Marea Nordului. După ce meteorologii au anunţat că există pericolul producerii de inundaţii, autorităţile s-au mobilizat, pentru a preveni un dezastru. Cea mai afectată a fost regiunea de coastă din nordul Germaniei. Rafalele de vânt au depăşit 115 kilometri pe oră, în Germania. Cele mai afectate au fost zonele din nordul ţării, unde s-au înregistrat şi pagube materiale însemnate. Biroul pentru navigaţie maritimă din Hamburg a anunţat că în estuarul Elbei nivelul apei ar putea creşte cu până la doi metri.

Furtuna a determinat şi închiderea platformelor petroliere din Marea Nordului. Serviciile meteorologice avertizau că furtuna ar putea fi însoţită de valuri fără precedent în ultimii 20 de ani. Sute de localnici au fost evacuaţi preventiv şi şi-au petrecut noaptea în refugii. Alţii au preferat să se mute la primele etaje ale caselor. Ministerul britanic al Mediului a avertizat în privinţa riscurilor producerii de inundaţii grave de-a lungul coastei de est a Angliei.

În Olanda, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, serviciile de supraveghere a digurilor au fost puse în stare de alertă. Toate ecluzele au fost închise. Portul Rotterdam, cel mai mare din Europa, a rămas închis până la jumătatea zilei. În nordul Olandei nivelul mării a crescut cu 3,4 metri.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close