Antena 3 CNN Actualitate Furtună de zăpadă. Iarna dă peste cap SUA

Furtună de zăpadă. Iarna dă peste cap SUA

Furtună de zăpadă. Iarna dă peste cap SUA
17 Mar 2007   •   15:35

Iarna s-a întors, cel puţin în regiunile din estul şi nord-estul Statelor Unite. După câteva zile de primăvară, locuitorii din New York, Philadelphia sau Boston s-au trezit cu o furtună puternică de zăpadă, care a blocat traficul, atât rutier cât şi aerian. Meteorologii au avertizat că vremea rea va continua şi în următoarele zile. Furtuna a creat un adevărat haos pe coasta de est a Statelor Unite.

Zeci de aeroporturi au fost închise. Companiile aeriene au anulat preventiv aproape 1.000 de zboruri pe cele trei mari aeroporturi din New York - JFK, Newark şi LaGuardia. Traficul rutier a fost paralizat pe mai multe artere. Şcolile din oraşul New York şi din împrejurimi au fost închise.

Ploaia, lapoviţa, grindina şi ninsoarea s-au abătut asupra oraşelor New York, Philadelphia sau Boston. Străzile s-au transformat în adevărate patinoare, îngreunând traficul şi forţându-i pe americani să rămână în case. Serviciul Naţional de Meteorologie a emis o alertă de furtună pentru mai multe state, printre care Pennsylvania şi Maine, unde sunt aşteptate ninsori abundente. Stratul de zăpadă va depăşi, pe alocuri, 60 de centimetri. Potrivit meteorologilor, vremea nu este neobişnuită pentru această perioadă, în condiţiile în care uneori se înregistrează precipitaţii sub formă de ninsoare chiar şi în lunile aprilie sau mai.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close