Antena 3 CNN Actualitate Furtuna a făcut ravagii în București! Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, pe fire de electricitate şi pe maşini. Un bărbat a murit

Furtuna a făcut ravagii în București! Mai mulţi copaci au căzut pe carosabil, pe fire de electricitate şi pe maşini. Un bărbat a murit

S.T.
3 minute de citit Publicat la 21:47 20 Sep 2017 Modificat la 21:47 20 Sep 2017
o_1bqg3cl9g1rb6p4q1fgs11443fqf.jpg
Foto: pixabay.com

O persoană a decedat, iar şase maşini au fost avariate în municipiul Bucureşti după ce furtuna a doborât mai mulţi copaci, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

-----------------------------------------------------------------

UPDATE 21:46 - Un bărbat a murit, după ce a fost strivit de un copac. 

Incidentul a avut loc în Sectorul 5 al Capitalei, pe strada Viilor, în urma furtunii violente.

UPDATE 21:20 - Cei de la ISU Bucureşti – Ilfov au acţionat, în Bucureşti pentru îndepărtarea a opt copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme sau linii electrice. De asemenea, pompierii au intervenit în judeţul Ilfov pentru extragerea apei din patru subsoluri şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil.

UPDATE 20:00 - Administrația Națională de Meteorologie a emis în urmă cu câteva momente o avertizare meteo COD PORTOCALIU pentru Ilfov. Furtuna va lovi și Sud Estul Capitalei.

Se preconizează o instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice.

Care sunt cele mai afectate cartiere

-------------------------------

Vremea va deveni instabilă la nivelul Municipiului Bucureşti începând de miercuri după-amiază, regimul termic fiind caracterizat prin averse, cu cantităţi de apă de 35 l/mp, dar şi prin intensificări ale vântului de pot depăşi la rafală 65 km/h, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe propria pagină de internet.

Fenomene extreme, acum, în România. Sunetul care a băgat groaza în zeci de mii de români

Ploile cu caracter de aversă şi intensificările vântului vor fi la intensitate mai mare în intervalul ora 18:00 - 2:00, precizează meteorologii.

Furtuni în România. AICI poți vedea în timp real fiecare fulger

Potrivit sursei citate, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 - 21 septembrie, ora 9:00, vremea va deveni instabilă în Capitală, iar cerul se va înnora treptat. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare între orele 18:00 şi 2:00. De asemenea, se vor acumula cantităţi de apă de 25 - 30 l/mp, izolat posibil peste 35 l/mp. În acelaşi interval orar, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor atinge 55 - 60 km/h, posibil peste 65 km/h. Temperatura maximă va fi de 25 - 26 de grade, iar cea minimă de 16 - 17 grade Celsius.

Ce să nu faci niciodată când fulgeră. Îţi poţi risca viaţa!

De asemenea, începând din dimineaţa zilei de joi, ora 9:00, până vineri, la ora 9:00, vremea se va răci faţă de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 23 - 24 de grade, iar cea minimă de 10 - 11 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului când, la rafală, se vor mai putea depăşi 40 - 45 km/h.

Avertizare de vreme extremă în Capitală. Raed Arafat: Să se adăpostească, asta este ceea ce solicităm de la oameni

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, valabilă de la ora 16:00, şi a instituit Cod galben de furtuni pentru restul ţării, mai puţin judeţele Constanţa şi Tulcea, începând cu ora 11:00.



Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 - 21 septembrie, ora 6:00, în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 de litri/metrul pătrat.

Totodată, începând de miercuri, ora 11:00, restul ţării intră sub incidenţa unui Cod galben de furtuni, până joi la ora 21:00, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea.

„În cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice”, potrivit meteorologilor.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp, cu precădere în nord-vestul ţării, şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse, de 50-60 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h şi vijelii.

×
x close