"Cei care au învăţat vor lua bacalaureatul, cei care nu, nu vor lua. Nivelul de exigenţă va fi exact acelaşi ca în prima sesiunea, organizarea poate fi chiar mai bună, pentru că este a patra sesiune pe care o desfăşurăm", a spus ministrul, conform sursei citate.
Mai mult decât atât, Funeriu susţine că ar fi o greşeală ca exigenţa la bacalaureatul din toamnă să scadă după un examen corect şi cinstit.
"Ar fi o greşeală să scădem standardele şi să se facă un pas înapoi după ce am arătat României că se poate să fii corect şi cinstit. Mă bucur că lumea s-a obişnuit că în acest minister lucrurile se desfăşoară corect. Elevii care nu au reuşit la examenul de bacalaureat din vară pot promova în toamnă dacă vor învăţa, dacă se vor pregăti, dacă vor munci serios", a mai spus ministrul Daniel Funeriu.
Inspectorii şcolari vor trebuit să găsească soluţii pentru a-i grupa în sălile care au sistem de supraveghere, ţinând cont de faptul că numărul participanţilor la examen este mai scăzut ca în prima sesiune.
"Închiderea celor 1.500 de şcoli a reprezentat ieşirea din minciună"
În cadrul aceleiaşi declaraţii, ministrul Educaţiei a mai precizat că cele aproximativ 1-.500 de şcoli care au fost ănchise erau "ghetouri educaţionale" şi că închiderea lor a reprezentat "ieşirea din minciună".
"O cifra finală privind reţeaua şcolară vom avea la 12 septembrie, pentru că mai sunt unele mici modificări. În mandatul meu am închis aproximativ 1.500 de unităţi care nu puteau fi numite şcoli, ci ghetouri educaţionale", a spus Daniel Funeriu, pentru Mediafax.
De asemenea, ministrul Educaţiei a precizat că reducerea cu aproape 25% a unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică înseamnă de fapt reducerea funcţiilor de conducere.