Antena 3 CNN Actualitate Funcţionarii publici încep protestele: FNSA intră în grevă de avertisment pe 2 februarie

Funcţionarii publici încep protestele: FNSA intră în grevă de avertisment pe 2 februarie

Funcţionarii publici încep protestele: FNSA intră în grevă de avertisment pe 2 februarie
22 Ian 2010   •   14:05

Funcţionarii publici ies în stradă, nemulţumiţi că nu au primit niciun semn cu privire la aplicarea legii salarizării unice. Potrivit Mediafax, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat că vor începe acţiunile de protest pe 2 februarie, cu o grevă de avertisment care va dura două ore.

Acţiunile de protest vor culmina cu o grevă generală pe termen nelimitat în administraţia publică, programată să înceapă pe 12 februarie.

Sindialiştii sunt nemulţumiţi că nu au primit încă niciun răspuns din partea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi a Ministerului Finanţelor Publice, referitor la retragerea Ordinului nr. 32/42 din 2010 privind monitorizarea şi controlul aplicării prevederilor Legii-cadru nr. 330/2009 a salarizării unitare a personalului plătit din fonduri publice.

"Biroul Executiv al FNSA a hotărât declanşarea acţiunilor de protest. Astfel, în 2 februarie va avea loc grevă de avertisment, cu întreruperea activităţii timp de două ore, la începutul programului de lucru, în 9 februarie va avea loc pichetarea Ministerului Administraţiei şi Ministerului Muncii, iar în 12 februarie va avea loc declanşarea grevei generale pe termen nelimitat", se arată într-un comunicat remis Mediafax.

Reprezentanţii structurilor asociative din administraţie au afirmat că susţin şi se solidarizează cu toate acţiunile de protest organizate de FNSA, mai precizează sursa citată.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: proteste
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close