Antena 3 CNN Actualitate Fructele şi legumele ne pot ucide!

Fructele şi legumele ne pot ucide!

Fructele şi legumele ne pot ucide!
08 Oct 2007   •   19:00

Pe tarabele din pieţe, uneori se vinde otravă. Şi asta chiar în fructe şi legume. De vină sunt pesticidele din ele, pentru care în România nu există control. Prezenţa substanţelor chimice în hrană poate produce intoxicaţii alimentare, ulcer, hepatită şi chiar cancer. Pesticidele distrug dăunătorii şi favorizează creşterea plantelor. Pentru o producţie cât mai bună, ţăranii le folosesc la culturi, fără a respecta însă cantităţile sau modul de administrare. În ţara noastră intră tone de pesticide interzise în Europa.

Cei care se ocupă de agricultură spun că nu au ce să facă, fără astfel de substanţe nu ar putea face faţă pe piaţă. Periculoase sunt mai ales piersicile, boabele de struguri, merele, fasolea verde, căpşunile şi roşiile. Acestea pot avea efecte grave asupra fertilităţii şi a sistemului nervos.

În Europa de Vest, ar putea fi interzise peste 90 de pesticide. Medicii au descoperit că, în cazul copiilor, asemenea substanţe chimice afectează funcţionarea creierului. Efectele secundare sunt autismul, hiperactivitatea şi, în multe situaţii, un coeficient de inteligenţă scăzut. În cazul adulţilor, reziduurile de pesticide de pe fructele sau legumele consumate pot provoca maladii grave, precum cancerul.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close