Fostul senator PSD Cătălin Voicu se află la Spitalul Penitenciar Rahova. El va fi suspus unor investigaţii medicale pentru evaluarea stării de sănătate.
Voicu a fost condamnat luni seară la şapte ani de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Fostul parlamentar a primit vestea condamnării pe patul de spital de la Floreasca.
Fostul senator spune însă că este nevinovat şi că a fost condamnat pe baza unor înregistrări audio false. Mai mult, Voicu ameninţă că se va adresa CEDO în acest caz.
Condamnarea lui Cătălin Voicu vine după un scandal de amploare ce a zguduit justiţia română în 2010. Un parlamentar al României şi unul din cei mai respectaţi magistraţi ai instanţei supreme, acuzaţi de dare şi luare de mită pentru a influenţa verdictul într-un dosar a cărui miză era de câteva sute de mii de euro.
Aşadar, Voicu esta acuzat că în 2009 i-ar fi cerut omului de afaceri Costel Căşuneanu 260.000 de euro - din care a primit 200.000 - pentru a interveni pe lângă magistraţii instanţei supreme. În schimb, aceştia ar fi trebuit să favorizeze firma lui Costel Căşuneanu, care era în acel moment în litigiu cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. Banii ar fi ajuns mai apoi la judecătorul Florin Costiniu, care făcea parte din completul de judecată şi care ar fi trebuit să-şi influenţeze colegii pentru a lua decizia "potrivită".
Procurorii DNA mai spun că, în perioada august - octombrie 2009, Cătălin Voicu a cerut şi a primit de la Marius Locic 119.000 de lei, promiţându-i acestuia că va interveni pe lângă poliţişti şi procurori şi-i va determina să nu ceară arestarea sa preventivă într-un dosar în care Locic era cercetat pentru înşelăciune. Voicu îi mai promitea lui Locic că dosarul lui va fi soluţionat cu neînceperea urmăririi penale.
Dosarul procurorilor DNA s-a bazat în mare parte pe interceptări telefonice din care reieşea că senatorul Cătălin Voicu avea justiţia la dispoziţie, având puterea să influenţeze deciziile magistraţilor. Urmărirea penală în dosar a început pe 10 decembrie 2009, iar jumătate de an mai târziu, pe 21 mai 2010, cei patru inculpaţi au fost trimişi în judecată.