Antena 3 CNN Actualitate Fostul şef al Agenţei Naţionale de Transplant, Victor Zota, pus sub urmărire penală în cazul Sabyc

Fostul şef al Agenţei Naţionale de Transplant, Victor Zota, pus sub urmărire penală în cazul Sabyc

Fostul şef al Agenţei Naţionale de Transplant, Victor Zota, pus sub urmărire penală în cazul Sabyc
10 Aug 2009   •   14:59

Fostul şef al Agenţei Naţionale de Transplant, Victor Zota, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DIICOT, pentru fals în înscrisuri. Zota este acuzat că a acreditat ilegal clinica Sabyc, la numai trei luni de la data la care fusese efectuat un control în cadrul căruia se găsiseră mai multe nergeuli la această clinică.

Alături de Zota a fost pusă sub urmărire penală şi soţia sa, coordonatoarea Agenţiei de Transplant pe Bucureşti.

Victor Zota se află în acest moment la sediul DIICOT und eîi sunt prezentate acuzaţiile. El a respins categoric acuzaţiile, numindu-le ?aberaţii? şi precizând că singura instituţie abilitată să acrediteze clinica Sabyc era Ministerul Sănătăţii.

Zota a fost şeful Agenţei Naţionale de Transplant timp de 12 ani şi nu a mai avut până în prezent probleme cu legea. El a fost demis de la conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant, din cauza acreditării pentru clinica Sabyc. Verificările reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii arată că Zota a încălcat legislaţia privind emiterea acreditărtii în astfel de cazuri.

În cazul traficului cu ovule de la Clinica Saabyc au fost arestaţi şeful clinicii, doctorul Harry Mironescu, fiul acestuia şi secretara unităţii medicale.

În total, 30 de persoane au fost cercetate, sub suspiciunea că au plătit femei românce să doneze ovule la clinica de fertilizare israeliană Sabyc.


Antena3.ro

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close