Antena 3 CNN Actualitate Fostul prefect al Capitalei vrea să dea Guvernul în judecată

Fostul prefect al Capitalei vrea să dea Guvernul în judecată

Fostul prefect al Capitalei vrea să dea Guvernul în judecată
19 Iun 2008   •   08:56

Fostul prefect al Capitalei, Cătălin Deaconescu, proaspăt înlocuit din funcţie, vrea să dea Guvernul în judecată. El spune că a fost schimbat din cauza prieteniei sale cu Ludovic Orban, Crin Antonescu şi Norica Nicolai. Premierul neagă, însă, aceste acuzaţii şi îi transmite fostului prefect să aibă grijă ce spune. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a semnat miercuri propunerea de schimbare a prefectului Capitalei.

?Din cauza activităţii slabe a prefecturii pe perioada alegerilor şi nu din raţiuni politice?, a precizat şeful guvernului. ?Nu ştiu la ce criterii politice se referă, toţi prefecţii ştiu, la momentul numirii, că există principiul mobilităţii prefecţilor. Îl îndemn pe prefect să se gândească la ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, la alegeri. Motivele schimbării sunt legate de activitatea instituţiei?, a motivat Tăriceanu.

Şi alţi lideri importanţi ai partidului au precizat că Delegaţia Permanentă a PNL, care va avea, loc duminică, nu va da sancţiuni politice după aceste alegeri. Cu toate acestea, Călin Popescu Tăriceanu a declarat anterior că liderii filialelor, inclusiv cea din Bucureşti, care au obţinut sub 15 procente la votul politic de la locale, trebuie să-şi depună mandatul. În ultimele zile presa a speculat pe tema unui scandal în interiorul PNL. S-a vorbit chiar de o scindare a partidului, lucru infirmat însă de liderii liberali.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close