Antena 3 CNN Actualitate Fostul ministru Cristian Diaconescu, reacţie pe Facebook: "Da. Exercit presiuni asupra justiţiei"

Fostul ministru Cristian Diaconescu, reacţie pe Facebook: "Da. Exercit presiuni asupra justiţiei"

cristian.jpg
27 Iul 2015   •   17:30

Fostul Ministru al Justiţiei, Cristian Diaconescu, reacţionează în cazul fetei violate în Vaslui, prin intermediul unui mesaj postat pe facebook.

"Da. Exercit presiuni asupra justiţiei. Şi fac acest gest din dorinţa clară de a sublinia cât de ameninţătoare pentru soarta actului de justiţie din România poate fi gestionarea greşită a faptelor comise într-o localitate din Vaslui. Da. Am o calitate în plus şi de aceea pot vorbi. Am fost opt ani judecător în materie penală şi în toată activitatea mea, nu am auzit de vreun magistrat care să fi pronunţat hotărâri, la un viol în grup, de genul celor luate la Vaslui. Pur şi simplu nu există aşa ceva. Lipsirea de libertate a inculpaţilor avea drept raţiune exact împiedicarea acestora de a agresa, în orice fel, partea vătămată şi familia acesteia. Exact ceea ce se întâmplă astăzi împotriva tinerei agresate şi familiei acesteia. La infracţiunea de viol cu participarea mai multor persoane, retragerea plângerii penale nu funcţionează. Tot ce transmit public aceşti derbedei inclusiv „onorabila lor comunitate" este dispreţul pentru fiinţa umană, umilirea unei tinere care nu are mijloacele să se apere pentru că, în mod nefiresc, agresorii sunt liberi să se exprime împotriva oricărei logici judiciare simple.(...) Recunosc şi respect meritul presei în acest demers. Privarea de libertate, în fazele de urmărire penală şi judecată, în astfel de cazuri de violenţă, nu are nici o legătură cu aşa-zisa "diluare a vinovăţiei" cum am înţeles din presă că apare în motivarea deciziei judecătorilor de la Vaslui. Toţi cei din CSM care aţi îmbrăcat roba ştiţi foarte bine acest lucru! Nu-i aşa? Să nu fim ridicoli. La experienţa de mii de dosare pe care sunt convins că o aveţi nu e nevoie de 90 de zile de inspecţie pentru a "analiza cazul"", a scris Cristian Diaconescu pe Facebook.

Reacţia fostului ministru a fost prezentată şi comentată în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3.



×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close