Fostul director SIE Cătălin Harnagea a declarat, în ediţia de sâmbătă a emisiunii "Q&A", că istoria Gazprom în România nu începe din 2013 sau 2014, ci din 2009, când a cumpărat 50 la sută din NIS (NIS Petrol SRL - n.r.), "un complex de rafinării şi petrochimie foarte important din Serbia", comentând astfel
ieşirea şefului statului în momentul în care reporterul Antenei 3 Ionuţ Cristache a încercat să-i pună o întrebare legată de
ancheta PDL-Gazprom-Ioana Băsescu.
"Intrarea Gazprom în acel moment a însemnat foarte mult pentru planurile Moscovei", a declarat fostul şef SIE, la Antena 3, amintind de traseul conductei South Stream care nu ar fi conectat România de Europa.
SINTEZA ZILEI. Afacerea PDL-Gazprom-Ioana Băsescu"Gazprom, în toată istoria de extindere şi expansiune, prea puţin s-a bazat pe zona europeană. Asta a fost o investiţie majoră. (...) Apoi, după venirea Gazpromului la NIS a fost deschiderea unui centru de situaţii de urgenţă la NIS, document semnat de ministrul de Interne, actual prim ministru al Serbiei, şi de ministrul rus al situaţiilor de urgenţă. Toată lumea ştie că acel minister este legat de monopolul serviciilor de informaţii ale armatei ruse", a declarat Cătălin Harnagea la Antena 3.
Antena 3 a difuzat în ediţia de miercuri seară a emisiunii "Sinteza zilei" un material despre mai multe legalizări de acte ale firmei NIS Petrol SRL, sucursală a Gazprom, care ar fi fost autentificate de notarul Ioana Băsescu. Băsescu jigneşte Antena 3 şi refuză să vadă dovezile. "Pentru că minţiţi, fata mea nu a obţinut niciodată bani de la Gazprom"