Antena 3 CNN Actualitate Fostul director Romsilva acuzat de corupţie

Fostul director Romsilva acuzat de corupţie

Fostul director Romsilva acuzat de corupţie
16 Mar 2007   •   12:47

Deputatul PSD Ion Dumitru, fost director al Romsilva, este pus sub acuzare de către procurorii anticorupţie. Dumitru este acuzat că a achiziţionat obiecte la preţuri supraevaluate, păgubind regia cu peste 2 milioane de euro. În dosar mai sunt urmărite penal alte cinci persoane din conducerea regiei Romsilva, iar acuzaţia principală este cea de abuz în serviciu. Este vorba despre achiziţionarea cu suprapreţ a unor bunuri (uniforme, arme, veste de camuflaj şi binocluri cu infraroşu) care au produs un prejudiciu de 24 de miliarde de lei vechi.

Fostul director al Romsilva a declarat, în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că regia nu a fost prejudiciatã în niciun fel prin aceste achiziţii, afirmând că 2004 a fost un an de referinţă pentru această societate, profitul fiind de 126 la sută, conform Mediafax.

Pentru deputatul PSD, acesta este al doilea dosar de corupţie. Dumitru a mai fost trimis, şi în martie 2006, în judecată, alături de alte şapte persoane. Deputatul este acuzat că în 2004 ar fi susţinut atribuirea a opt contracte de achiziţie publică, cu o valoare de peste 100 de miliarde de lei, unor firme care achiziţionaseră bunurile cu numai 16 miliarde.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close