Antena 3 CNN Actualitate Fostul deputat PDL Stelică Strugaru, condamnat pentru conflict de interese

Fostul deputat PDL Stelică Strugaru, condamnat pentru conflict de interese

stelica strugaru.jpg
Foto: monitorulbt.ro
25 Noi 2014   •   14:43

Fostul deputat PDL Stelică Iacob Strugaru, ales pe listele din judeţul Botoşani, a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru conflict de interese.

Potrivit sentinţei, Strugaru va trebui să respecte o serie de măsuri - să anunţe orice schimbare de domiciliu şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum si întoarcerea, să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii de natura a putea fi controlate mijloacele lui de existenţă, orice încălcare sau nerespectare a acestor măsuri putând atrage executarea pedepsei în regim de detenţie.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Strugaru a fost trimis în judecată în septembrie 2013, după ce în perioada în care a fost parlamentar a solicitat încadrarea fiului său la propriul birou parlamentar, realizându-se în acest mod un folos material pentru fiul său în cuantum de 48.118 lei.

Ancheta a început în septembrie 2011, când Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Parchetului General să verifice situaţia creată. Ulterior, fostul deputat a contestat în instanţă decizia ANI, dar acţiunea lui a fost repinsă ca neîntemeiată.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close