Antena 3 CNN Actualitate Fostul consilier prezidenţial Dan Iosif a încetat din viaţă

Fostul consilier prezidenţial Dan Iosif a încetat din viaţă

Fostul consilier prezidenţial Dan Iosif a încetat din viaţă
05 Dec 2007   •   08:00
Dan Iosif a încetat din viaţă, miercuri dimineaţă, într-un spital din Rusia, din cauza unui cancer pulmonar de care suferea de mai mulţi ani. Acesta se afla la o clinică rusească din Novosibirsk unde se afla la tratament de mai bine de o lună. Trupul neînsufleţit al lui Dan Iosif a fost depus la Casa de pompe funebre din Novosibirsk. El va fi adus în România joi, cu o cursă charter. Trupul neînsufleţit al deputatului va fi depus la Palatul Parlamentului, intrarea din 13 Septembrie. Cei ce doresc să-şi ia un ultim rămas bun o vor putea face joi, 6 decembrie 2007, începând cu ora 11.00.

Născut la 14 octombrie 1950, Iosif era necăsătorit şi avea 2 copii. Sorin Oprescu a spus că pe Dan Iosif l-a cunoscut ca pe un om care nu a rămas niciodată impasibil la nedreptăţi. Petre Roman crede că dispariţia sa este prematură. ?Este un simbol al revoluţiei române. Ceea ce am admirat cel mai mult la el a fost consecvenţa?, a spus Petre Roman.

Şi Ion Iliescu a declarat pentru Antena 3 că vestea l-a luat prin surprindere deoarece marţi a purtat o discuţie cu acesta. ?S-a luptat cu discreţie pentru a răzbi boala, dar se pare că nu a reuşit. A avut un spirit dinamic şi apropiat de oameni. A fost mereu un luptător?, a încheiat fostul şef de stat.

La Palatul Parlamentului, senatorii şi deputaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Dan Iosif.

Iosif a participat la revoluţia din 1989 fiind unul dintre liderii manifestanţilor din 21 decembrie 1989 din Bucureşti, iar în 22 decembrie 1989 unul dintre cei care au intrat în sediul clădirii C.C. Al PCR. În 1990 s-a remarcat prin organizarea de contra-demonstraţii de susţinere a lui Ion Iliescu. Dan Iosif a fost consilier a lui Iliescu şi adept politic fidel al acestuia. A fost mereu membru al partidelor politice care-l susţineau pe fostul preşedinte.

SORIN OPRESCU ? {a}oprescu_5dec.wav{/a}
PETRE ROMAN ? {a}petreroman_5dec.wav{/a}
ION ILIESCU ? {a}iliescu_5dec.wav{/a}
ADRIAN NĂSTASE ? {a}adriannastase_5dec.wav{/a}
DAN IOSIF A ÎNCETAT DIN VIAŢĂ

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close