Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) continuă seria audierilor în cazul demnitarilor. Miercuri a fost rândul lui Sergiu Sechelariu (foto), fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor şi al lui Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor.
Sergiu Sechelariu a fost audiat ca martor în dosarul în care este cercetat Adrian Năstase privind finanţarea campaniei electorale din 2004.
La ieşirea de la DNA, unde a fost audiat timp de o oră, el a declarat că nu a putut să lămurească procurorii, pentru că nu mai era membru PSD la vremea respectivă.
Procurorii anticorupţie anchetează modul în care Adrian Năstase, în calitate de preşedinte PSD în 2004, ar fi obţinut anumite sume în campania electorală din acel an.
În acelaşi dosar au mai fost audiaţi ca martori şi Viorel Hrebenciuc, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, precum şi social-democratul Miron Mitrea, amândoi declarînd că nu au avut nici o legatură cu campania PSD din 2004.
Adrian Năstase, actualul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD a spus că în acest dosar ar fi vorba de peste 10 miliarde de lei vechi, pe care i-ar fi folosit pentru a-şi sponsoriza campania electorală, însă nu ştie suma exactă din dosar.
De asemenea, Sechelariu a fost întrebat de procurori şi despre organizarea şi supravegherea modului de derulare a concursului ?Trofeul Calităţii?, unde fostul secretar de stat a participat în calitate de reprezentant al Ministerului Transporturilor. El a declarat că nu a avut nici un fel de implicare in concurs, ci a fost un simplu invitat, nicidecum organizator.
Tot miercuri a fost audiat la DNA şi Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care ar fi vizat şi Dan Voiculescu. Pantiş a declarat la ieşirea din DNA că nu se simte vizat în acest caz şi că este vorba de familia Voiculescu. El a mai spus dosarul este politic şi că toate persoanele din PUR erau atent specificate în actele de urmărire penală din acest dosar.
Fostul ministru a adăugat că el a solicitat întrevederea cu procurorii, întrucât s-a făcut o extindere în dosar la care el a vrut să fie prezent, împreună cu avocatul său. Legat de acuzaţiile pe care i le aduc procurorii, Pantiş spune că este vorba de complicitate la o infracţiune de corupţie şi fals intelectual.
DNA a pus sub acuzare în acest dosar 27 de persoane, pentru spălare de bani şi subevaluare a activelor în cadrul acţiunii de privatizare a ICA.
Privatizarea a început în anul 2002, când s-a emis HG 451/2002 prin care Institutul de Chimie Alimentară (ICA) se transformă în societate comercială, cu unic acţionar statul român, prin Agenţia Domeniilor Statului (ADS), aflată în subordinea Executivului.
Sursa foto: www.evz.ro
Antena3.ro