Antena 3 CNN Actualitate Fost şef AJOFM, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru fraudă cu bani europeni

Fost şef AJOFM, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru fraudă cu bani europeni

Fostul director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Tulcea, Iuliana Lefter a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare după ce a fost judecată pentru fraudă cu bani europeni. Ea trebuie să restituie suma de 3,2 milioane de lei.

Fost şef AJOFM, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare pentru fraudă cu bani europeni
de Claudia Popovici    |    14 Noi 2020   •   10:15

În prima instanţă, fosta directoare a AJOFM, Iuliana Lefter a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare, însă magistraţii Curţii de Apel au redus pedeapsa la 3 ani, plus restituirea sumei de 3,2 milioane de lei.

Totul a început în 2011 când era director al AJOFM Tulcea. În calitate de director executiv, Iuliana Lefter a încheiat un acord de parteneriat între instituţia publică, Agenţia Judeţană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea, şi o asociaţie a cărei membri fondatori erau, la acea dată, chiar părinţii directoarei Lefter. Alături de aceştia, în asociaţie, mai era şi o angajată a AJOFM Tulcea.

"Ulterior, ascunzând existenţa conflictului de interese existent între ea şi membrii Asociaţiei, Iuliana Lefter, în calitate de director executiv al AJOFM şi de lider de parteneriat, a întocmit cererea de finanţare din data de 18.02.2011, în vederea implementării proiectului Formarea continuă – premiza calităţii în SPO. În baza acestui contract, AJOFM Tulcea şi partenerii săi urmau să beneficieze de o finanţare nerambursabilă în cuantum de 8,11 milioane de lei”, spun procurorii.

Obiectul proiectului consta în formarea funcţionarilor publici din cadrul Agenţiilor Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Tulcea, Călăraşi, Vrancea şi Ialomiţa.

Din cei 8,11 milioane de lei primiţi, 4,29 de milioane de lei au revenit asociaţiei.

În anul 2017, judecătorii Tribunalului Tulcea au condamnat-o pe Iuliana Lefter la 5 ani de închisoare, însă, în apel, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au trimis la rejudecare dosarul.

×
Subiecte în articol: fraudare bani europeni
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toți românii vor avea acces la servicii medicale de depistare a bolilor grave, din 1 iulie
x close