Antena 3 CNN Actualitate Înregistrări video cu abuzurile de la seminarul de teologie: ”Se uitau la ele, erau ca la cinema!”

Înregistrări video cu abuzurile de la seminarul de teologie: ”Se uitau la ele, erau ca la cinema!”

Dezvăluiri incredibile despre dosarul Preasfințitului Corneliu Onilă, fost episcop al Hușilor, acuzat de abuzuri sexuale împotriva elevilor de la seminarul teologic.

Înregistrări video cu abuzurile de la seminarul de teologie: ”Se uitau la ele, erau ca la cinema!”
Sursa foto: antena 3
de Laura Dinu    |    10 Iun 2022   •   10:16

Florin Costan, un fost polițist judiciar de la DNA Iaşi, care a participat la cele mai importante percheziții făcute în acest dosar, spune pentru jurnaliștii săfielumină.ro că procurorul de caz de la DNA Iași, Cristina Chiriac, nu a folosit toate probele video ridicate la percheziții și ”a uitat” prin sertare înregistrările-cheie, care ar fi făcut lumină în acest caz. 

Florin Costan: CD-urile le-am găsit după o icoană a Sfintei Marii și celelalte print screen-uri printr-un dulap, ceva. Din discuțiile premergătoare perchezițiilor, se știa care e obiectul șantajului. 

Jurnalist: Unde intrați?  

Florin Costan: În biroul procurorului. Eu i-am surprins de 2 ori uitându-se, în 2 zile diferite. Ei erau... la cinema.  

Jurnalist: Ce înseamnă erau la cinema?  

Florin Costan: Păi nu analizau probe. Nu analizezi probe cu gura până la urechi. M-au invitat să mă uit la filme. M-a invitat doamna procuror. Mi s-a părut degradant. Ei râdeau și ”hai sa vezi”. 

Eu le-am spus și înainte, când ne-am dus la percheziții. Daca găsim acele filmări, știți că trebuie să... el nu poate avea două calități în dosar. În momentele în care ei se uitau pe filmări, le-am spus si atunci. Știți că trebuie sa disjungeți și să trimiteți la Parchetul Curții. ”Nu e treaba noastră!” 

×
Subiecte în articol: Corneliu Onilă
Cele mai noi știri
Parteneri
x close